Hou jij een beetje van jezelf?

08 juni 2023

We hebben allemaal rare eigenaardigheden.
Wat is dat bij jou?

Als je niet blij bent met jezelf, dan ben je constant op zoek naar iemand die:

  • jou bevestigt;
  • jou gelukkig maakt;
  • zorgt dat jij je zelfverzekerd en veilig voelt…

Mag en kun je dit van de ander verwachten?

Ik heb slecht nieuws voor je; degene met wie jij een relatie hebt, denkt echt niet de hele dag aan jou!

Er is geen mens in je leven die jou alsmaar gelukkig kan maken. Dat is bovendien heel vermoeiend. De ander moet jou voortdurend bevestigen en ondertussen geloof je de woorden die tegen je worden gezegd niet. Je houdt vast aan je eigen negatieve overtuiging.

Stel je voor: Je hebt een maaltijd gemaakt. Iedereen begint met eten en zegt niets. Als je onzeker bent, denk je gelijk: ‘Zie je wel, ze vinden het niet lekker. Ik kan niet koken.’ Als je zelfvertrouwen hebt, neem je een hap en denk je: ‘Zo, dit is lekker.’
Je hebt het niet nodig, dat een ander je alsmaar bevestigt. Jouw geluk over de maaltijd hangt niet af van het applaus dat je ervoor krijgt.

Er is maar één persoon die nooit moe wordt van jou. Eén persoon die je altijd kan troosten, kan begrijpen, kan bevestigen en je een positief zelfbeeld kan geven: Jezus.

‘We hebben een Hogepriester (Jezus) die ons kan begrijpen als we zwak zijn. Want we hebben een Hogepriester die op dezelfde manier als wij met het kwaad te maken heeft gekregen. Maar Híj werd nooit ongehoorzaam aan God.’
(Hebreeën 4:15, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel, dat U ons begrijpt! Dank U wel dat U van ons houdt. Leer ons om ook zo van onszelf te houden en onze bevestiging te zoeken bij U. Amen.’

P.S. God wordt nooit moe van jou!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?