Hoor je de stilte?

01 september 2022

Als ik in het bos loop en het waait, ruisen de bladeren, bewegen de takken en valt er van alles op de grond. Maar als de stilte valt tijdens een late zomeravond, de vogels stoppen met fluiten en zelfs de bladeren niet meer bewegen … voél ik de stilte.

Heb je dat ook weleens, dat je de stilte voelt?

Kun je ook stilte voelen in je ziel?
Jazeker!

Als mens kun je aandachtig aanwezig zijn
in de aandachtige aanwezigheid van God.

Uhm… ja?
Wat bedoel je?

God heeft aandacht voor jou!
Wat jij ook doet, denkt… of juist niet doet.
Ben jij je bewust van die aandacht?
Of waait het langs je heen en merk je het niet op?

Geloof dat Gods aandachtige aanwezigheid er ook voor jou is. Merk het op, zoals je ook tijdens zo’n warme, stille zomeravond de stilte kunt opmerken.

Rust en stilte zal als een dauw op je binnenste vallen. Dankbaarheid gaat stromen. Vrede is jouw deel. God is er. Hij is genadig aanwezig. Aandachtig voor jou.

‘Ik ben zo rustig en tevreden
als een kind dat gedronken heeft, bij zijn moeder op schoot.
Israël, vertrouw op de Heer, nu en voor altijd.’ Psalmen 131:2-3 BB

Ik daag je uit om niet langer bezig te zijn om woorden te zoeken of gedachten te ordenen. Wees onder de indruk. Ontvang rust en tevredenheid. Laat Gods stem tot je hart spreken en mag grote verwondering dan jouw deel zijn.

Zullen we samen bidden?
“Vandaag verstillen onze woorden. We willen zijn bij U. Uw aandachtige aanwezigheid laten dalen in ons hart. Vol aandacht. Amen.”

* Tip om Gods stem te verstaan:
Beleef Gods aandachtige aanwezigheid zonder woorden uit te spreken.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?