Hoeveel zorg besteed je aan je relaties?

IWJ Relaties 2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoeveel zorg besteed je aan je relaties?

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom relaties zo belangrijk zijn voor God? Zoals ik gisteren schreef, is God een God van relaties. God schiep de mens om in relatie met Hem te zijn. Vervolgens schiep God Eva, zodat de mens niet alleen zou zijn. “En de Heer God zei: “Het is niet goed dat de mens alleen is. Ik zal iemand maken die bij hem past en die hem kan helpen.”” (Genesis 2:18, BB)

Gods plan en verlangen is dat we goede, sterke relaties met Hem hebben, met onszelf en met anderen. Dat is de reden waarom elke relatie voortdurende inspanning en aandacht vereist. Het is een beetje zoals een plant: het moet worden bewaterd, op gezette tijden worden verzorgd, bloeien en groeien. Dit geldt zowel voor het huwelijk als voor onze relaties met onze buren, kinderen, collega’s, enz. Het geldt ook voor onze relatie met God.

God wil dat je goede relaties hebt met de mensen om je heen. Wat ga je vandaag doen om goede, gezonde relaties te onderhouden en te ontwikkelen? Glimlach, schrijf iemand een briefje, bel, stuur een vriendelijke tekst, geef een helpende hand, spreek een woord van bemoediging, stuur “Ik Wonder Jou” naar iemand, etc. Het is aan jou!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Anja op 3 oktober 2018 om 7:57 am

    Love always,
    Anja