Hoeveel uur per nacht slaap jij? ?

14 december 2020


Val jij elke avond als een blok in slaap of lig jij te piekeren?

Op mijn telefoon kan ik een app activeren die mijn slaapritme bijhoudt. Hoeveel uren slaap ik? Wat is mijn slaapkwaliteit? Zo kan ik zien wanneer ik een diepe en minder diepe slaap heb.

Onderzoek heeft aangetoond dat goed slapen noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Een paar nachten slecht slapen, laat je concentratie ernstig afnemen. 

“Het heeft geen zin om vroeg op te staan en tot laat te werken. Het heeft geen zin om zo te zwoegen voor je eten. Want aan de mensen die van Hem houden geeft de Heer wat ze nodig hebben, zelfs wanneer ze liggen te slapen.” (Psalm 127:2, BB)  

Wat heb je nodig? Ga lekker slapen. Je zult ontvangen wat je nodig hebt, zelfs als je slaapt.

Je kan jezelf drie keer in de rondte werken, lange to-do lijsten maken, extra vergaderingen inplannen, maar als je gaat slapen moet je alles loslaten. 

Slapen is loslaten. 

De dag laat je achter je.
Je geeft je over aan de nacht om vervolgens weer je ogen te openen voor de nieuwe dag die voor je ligt. Baby’s doen dat letterlijk. Als ze in een diepe slaap zijn, gaan die beide armpjes omhoog en liggen ze vol overgave in volledige rust. Daar kun je naar blijven kijken. 

Was Jezus een goede slaper?
Ja, zelfs op een cruciaal moment.
Jezus slaapt in de storm op het meer. Hoe kan dat?

Jezus weet dat God over Hem waakt en de storm Hem moet gehoorzamen.

Zijn de discipelen goede slapers?
Ja, zelfs op een cruciaal moment.
Jezus vraagt hen te waken terwijl Hij bidt, maar ze vallen in slaap! “Kon je niet eens één uur met Mij wakker blijven?” (Matteüs 26:40, BB).  

Kies de juiste momenten om te rusten.
Ontspan je handen, laat alles los… Gooi je armen omhoog vol overgave en laat alles gaan. Sluit je ogen en vertrouw: God gaat je schenken wat je nodig hebt. 

Krijg jij al zin om je bedje weer in te gaan?
Ik ben benieuwd wat je ontvangen hebt, als je morgenochtend wakker wordt.

Voor nu of later op deze mooie dag; SLAAP LEKKER!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?