Hoeveel hou ik van je?

19 september 2020

Als ik mijn zoontje vroeger naar bed bracht, vroeg ik hem elke avond: “Hoeveel houdt mama van je?” “Tot de maan en dan niet meer terug, maar dan…”

Houden van ‘tot de maan en terug’ vond ik nog te weinig en hij inmiddels ook, vandaar dat ik dan elke avond een heel ander verhaal verzon. 

“Ik hou zoveel van je dat ik naar de maan zou vliegen en dan springend naar Jupiter de bus zou nemen naar Mars. Daar zou ik even stilstaan en dan besluiten dat ik een duikvlucht zou nemen naar Australië. In de holen van de konijnen zou ik me verstoppen en dan net zolang graven totdat ik in Harderwijk uit zou komen, daar zou ik een driedubbele radslag doen en dan jou een kusje geven. Zoveel hou ik van je.” 🙂 

Hij verkneukelde zich, lachte hard en tot slot kwam er altijd een enorme omhelzing die langer duurde dan normaal. 

Hoeveel houdt God van jou?

Geloof je dat Hij je ziet?

Geloof je dat Hij je wil leiden?

Geloof je dat Hij je wil troosten?

Zo is genade op genade. God is genadig. Hij is niet gewoon lief. Hij is de bron van liefde. Hij is met ontferming bewogen over ons als Hij naar ons kijkt. (Zie Matteüs 9:11

Het woord dat in de Bijbel gebruikt wordt voor ‘ontferming’ is niet uitsluitend een gevoel of gedachte. Het is zo’n diepe staat van ontferming dat je darmen erdoor in de war raken. Letterlijk. Jezus’ hele zijn is geroerd bij het kijken naar jou. 

Laten we bidden: “Help mij, Heer, om te begrijpen dat U mij op dit moment ziet, mij troosten wil, mij aansporen wil, mij enthousiasmeren wil, mij omarmen wil, mij… Ik heb U lief. Dank U voor Uw goedheid en genade. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?