Hoera! Het is dankdag! ?

04 november 2020

Vandaag is het dankdag voor ‘gewas en arbeid’. 

“Huh? Voor wat?”

Voor…  g e w a s  en  a r b e i d. 

Deze dag zijn we dankbaar voor wat er op het land is opgekomen (het gewas) en alles wat je aan werk hebt mogen verzetten (arbeid).

Al sinds 1578 werd er bepaald dat er tijdens oorlog en andere rampen massaal gebeden en gedankt moest worden. Dankdag is er dus al heel lang! En wij, als Ik Wonder Jou familie, anno 2020, mogen hier nog steeds aan meedoen. Hoe bijzonder?!

Hoe dankbaar ben jij? 

Vandaag is het jouw dag! Een dag om dankbaar te zijn.

Veel christenen komen ook dit jaar online bij elkaar om te bidden en te danken. Op deze dankdag worden er ook traditiegetrouw kleding, speelgoed en allerlei andere zaken verzameld om te geven aan hen die tekort komen. Ik ben zo trots op al die christenen die zich inzetten voor anderen. Wat bijzonder dat zij elkaar zo aansporen om vrijgevig te zijn. 

De gouden sleutel voor een gelukkig leven is onder andere de gewoonte van het ‘geven’. Als jij schenkt, ontvang je meer dan je wensen kunt. Dat is een diepgewortelde Bijbelse gewoonte.

“Geef, dan zal er ook aan jou gegeven worden.” (Lukas 6:38, BB)  

Waarom kun je als kind van de Koning der Koningen zo vrijgevig zijn?

“En God is in staat om jullie alles overvloedig te geven. Daardoor zullen jullie zelf in alle dingen op elk moment meer dan genoeg hebben. En daardoor kunnen jullie ook gul aan anderen geven.” (2 Korintiërs 9:8, BB)

Ik wens jou dat het je lukt om vandaag veel te geven.

  • Geef dankbaarheid aan God
  • Geef een glimlach aan de mensen om je heen
  • Geef je tijd
  • Geef je aandacht
  • Geef geld
  • Geef …

En… ontvang! Ontvang nog meer dan je bedenken kunt. 

Ik moedig je aan om volgens de principes van jouw Hemelse Vader te leven en daardoor een Hemels leven te mogen leiden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?