Hoe vaak kun je iemand vergeven?

19 februari 2023

Wie vind jij nou echt lastig om te vergeven?
Waarschijnlijk komt er nu een naam in je op.
Ik ken ook iemand waarvan ik weet: ‘Zodra diegene in mijn ‘zone’ komt, moet ik in actie komen: ‘Werk aan de winkel, Wilma. Je mag weer trainen… in vergeven!’

Als je al wat langer met mij optrekt, weet je dat mijn allergrootste levensmissie is: ‘een professional worden in liefhebben’. Vergeving trainen is daar een perfect onderdeel van, want God is duidelijk: wraak nemen is niet aan ons, maar aan Hem.

Vergeven is een belangrijke les van Jezus.
Petrus, één van Jezus’ discipelen, heeft blijkbaar ook regelmatig moeite met mensen, waardoor hij zelfs vraagt ‘Hoe vaak moet ik die persoon vergeven?’

Toen kwam Petrus naar Hem toe en zei: Heere, hoeveel keer zal mijn broeder tegen mij zondigen en ik hem vergeven? Tot zevenmaal toe? Mattheus 18:21 HSV

Zeven keer is al vaak, maar de reactie van Jezus is verrassend: 490 keer!

‘Jezus zei tegen hem:
“Ik zeg je: niet zeven keer, maar zéventig keer zeven keer.”’ Mattheus 18:22 BB

Zelfs als iemand ons steeds opnieuw kwetst, geloof ik dat Jezus ons aanspoort om te vergeven…En opnieuw te vergeven…

Vergeven maakt jezelf vrij.

Zullen we samen naar God uitspreken:
‘Heer, op dit moment kies ik ervoor om de persoon die me pijn heeft gedaan opnieuw te vergeven. Ik geef hem of haar, over aan U en ik vraag U om elke aanhoudende pijn of bitterheid uit mijn hart te verwijderen. Ik kies vandaag voor Uw vrijheid! In de naam van Jezus. Amen.’

Tip voor vandaag:

  • Gun jezelf tijd, maar kies vandaag voor een nieuwe stap op weg naar vergeven.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?