Hoe raak je besmet door God?

20200515 W.5.11 - Onrechtvaardigheid 3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe raak je besmet door God?

Om niet besmet te raken met het coronavirus moet je anderhalve meter afstand houden. Als je dus wél besmet wilt raken, moet je zorgen dat je zo dicht mogelijk bij iemand bent. Daarom deze vraag: Wat is de afstand tussen jou en God?

Als je het in meters zou moeten uitdrukken, welk getal zou dan het meest passend zijn? Ik hoor je bijna denken: 

  • “Ehm, op dit moment is God wel in de buurt, maar ik merk Hem niet heel sterk…”
  • “Ik weet dat God dichtbij is, dus dat zal dan ook wel zo zijn, maar ik voel het niet…” 
  • “God is ver weg bij mij, want ik blijf maar telkens fouten maken…” 
  • “God is heilig. Met mijn gedrag en de gedachten die ik heb, kan Hij het niet zo dichtbij mij uithouden.”

“Onze Heer God is heel dicht bij ons. Geen ander volk, hoe groot het ook is, heeft een god die zó dichtbij is. Hij is bij ons, telkens als we Hem om hulp roepen.” (Deuteronomium 4:7, BB)  

In dit vers staat zelfs met nadruk dat hij zó dichtbij is. Dat is echt heel dichtbij! God is zelfs zo dichtbij jou, dat Zijn vleugels je beschermen. Dat is dichterbij dan anderhalve meter. “Hij beschermt je onder zijn vleugels. Bij Hem ben je veilig. Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.” (Psalm 91:4, BB)  

We lezen in de Bijbel over de bloedvloeiende vrouw die niet dichtbij mensen mocht komen. Iedereen was ervan overtuigd dat haar ziekte besmettelijk was, maar zij wilde besmet raken door Jezus. Op het moment dat ze zo dichtbij komt dat ze zijn kleed kan aanraken, voelt Jezus kracht van Hem uitgaan. Hij besmet haar met Zijn genezing.

“Nu had ze gehoord wat er over Jezus werd verteld. En ze baande zich een weg tussen al die mensen door en raakte van achteren zijn kleren aan. Want ze zei bij zichzelf: “Ik hoef alleen maar zijn kleren aan te raken om genezen te worden.” Onmiddellijk stopte het bloeden. Ze merkte dat ze genezen was.” (Markus 5:27-29, BB)

Laat God jou besmetten met Zijn liefde. Met Zijn wonderlijke genezing, Zijn zorg, Zijn woorden, Zijn nabijheid. Juist in deze tijd. Ga naar Hem toe en spreek je verlangen uit naar Hem.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Cynthia op 15 mei 2020 om 9:03 am

    Mooi om dingen anders te bekijken. Ipv te besmetten met iets naars, kunnen we ook positief besmet raken! Laten we elkaar positief besmetten! Met Liefde en geduld bijv.