Hoe moet ik leven?

16 mei 2021


Weet jij hoe je moet leven?

Te leven is een gunst,
te weten hoe is een kunst.
– Toon Hermans

“Mam, hoe schrijf je ‘boom’,” vraagt mijn zoon. Ik spel: “‘bee’, ‘oo’, ‘oo’ ‘em’.” 

Mijn oudste zoon had zijn eerste week in groep 3 erop zitten. Hij wilde ‘trainen’ en ging er eens goed voor zitten.

“En hoe spel je ‘leven’?” Nou, daar komt ‘ie: ‘El’ ‘ee’, maar dan maar een moeilijke: ’vee’, die korte. Dan de ‘ee’, maar je hoort ‘uh’ en vraag me niet waarom! En dan aan het einde de ‘en’… Ik bedoel de ‘nnnn’.

Snap jij het nog?
Begrijp jij het leven?

Het is een gunst, zoals Toon Hermans zo kernachtig rijmt, om te mogen leven. Je hebt het zomaar ontvangen. Maar om te weten hoe je moet leven, is een ware kunst. Je kan je leven volledig met zwarte of rode verf gaan beschilderen, maar om van je leven een veelkleurig palet te maken, heb je hulp van een Expert nodig.

Zoals je tijd nodig hebt om te leren lezen en schrijven, zo wil God je helpen om te leren LEVEN!

Heer, leer me hoe ik moet leven.” (Psalm 86:11, BB)

David durft God in Psalm 86 om hulp te vragen. Durf jij dat ook? 

David durfde zijn kwetsbaarheid te laten zien en ontdekte daardoor de kracht van God in Zijn leven. Ik daag je uit om het aan te durven jezelf aan God te laten zien. Mag Hij jou helpen trainen?

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, als ik niet weet hoe ik mijn leven moet ‘spellen’, wilt U mij dan helpen? Wilt U mij stap voor stap leren hoe ik mijn leven moet ‘schrijven’. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?