Hoe lang blijf jij boos?

30 oktober 2020

Gisteren lazen we over hoe Jezus alles op het tempelplein omver gooide. Die boosheid is gericht op iets buiten Hem. Hij blijft niet boos. Hij en boosheid zijn niet verweven met elkaar. Gelijk na dit voorval (twee verzen verder) lees je namelijk iets heel bijzonders.

“In de tempel kwamen blinde en verlamde mensen naar Hem toe en Hij maakte hen gezond.” (Matteüs 21:14, BB) 

Jezus heeft zojuist een ravage aangericht en verwarring gebracht op het tempelplein. Muntstukken lagen overal verspreid over het plein nadat Hij de tafel van de wisselaars had omgegooid. Je zou denken: “Nu even bijkomen. Even een slokje water, even een gesprekje: “Waar bent U mee bezig? Gaat het verder goed?””

Jezus’ hart is vol liefde en compassie. Hij ziet de nood van de mensen. Blinden die zoekend hun weg in het leven proberen te vinden. Kleuren en zonlicht is hen onbekend. Vormen van bomen en gezichten van mensen hebben ze nog nooit gezien. Jezus ziet hen wel.

Mensen die op de grond liggen en niet kunnen lopen, kijken Hem vol verwachting aan. “Help mij!” De mannen op het tempelplein merken hen niet op. Zij waren te druk met hun handel. Te druk met geld tellen…

Jezus ziet nood. 
Jezus ziet jou.

Deze Jezus, die net als een ‘echt’ mens boos kon worden, kon nog veel meer dan wij kunnen bidden of beseffen. Hij geneest! Wat een feest moet dat zijn geweest op dat tempelplein. De rommel was weggevaagd en er is weer plaats voor heling. 

Laat God zo in jouw hart de rommel mogen wegvagen en herstel en genezing in jouw leven schenken. Wat wens ik je dit toe! 

Zullen we bidden? “Heer, hier ben ik! U kunt wonderen doen in mijn leven. Ik wil Uw wonder ontvangen. Amen.”

Wat een voorrecht dat je Zijn kind mag zijn en mag uitzien naar wat Hij in jouw leven vandaag gaat doen. Maak er een geweldige dag van!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?