Hoe is het mogelijk?

18 februari 2024

‘Ik zou graag een nieuwe jas willen’, zegt mijn moeder. ‘Zo één als jij hebt.’ 

Ik pak mijn telefoon en Google. Daarna draai ik mijn mobiel om en laat haar een paar leuke exemplaren zien. ‘O ja, die is leuk’. Ik klik een paar keer en voilà! Besteld.

Ze kijkt mij aan alsof ze vuur ziet branden.

‘Jezus antwoordde: “Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie geloof hebben en niet twijfelen, dan zullen jullie niet alleen doen wat er met de vijgenboom is gebeurd. Maar zelfs als jullie tegen deze berg zeggen: ‘Kom van de grond en gooi jezelf in de zee,’ dan zal dat gebeuren.”’ (Matteüs 21:21, BB) 

Ik kan me voorstellen dat de discipelen Jezus op dezelfde manier hebben aangekeken als mijn moedertjelief, nadat ik een jas in drie tellen had besteld. 

Hoe is het mogelijk?
Er is soms meer mogelijk dat je denkt!

Jezus keek hen aan en zei:
“Bij mensen is dat onmogelijk,
maar bij God is alles mogelijk.” (Matteüs 19:26, BB)

God vraagt je om op Hem te vertrouwen. Hij wil zo graag dat je stopt met alsmaar naar je eigen onmogelijkheden kijken. Focus op Gods mogelijkheden! 

Kijk naar wat Hij wèl kan,
wat jij niet kunt.

Ben je er werkelijk klaar voor om je leven en al je vertwijfeling aan Hem te geven? Doe het vandaag voor het eerst of doe dit opnieuw. Wonderen gebeuren op het moment dat jij het onmogelijke aan God geeft.

Geef God jouw situatie
dan zal Hij ook voor de rest zorgen.

We lezen de tekst nog een keer:
‘Jezus antwoordde: “Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie geloof hebben en niet twijfelen, dan zullen jullie niet alleen doen wat er met de vijgenboom is gebeurd. Maar zelfs als jullie tegen deze berg zeggen: ‘Kom van de grond en gooi jezelf in de zee,’ dan zal dat gebeuren.”’ (Matteüs 21:21 BB) 

Wees bemoedigd! 

Breng je leven in geloof bij God en je zal Hem wonderen zien doen!

Zullen we samen bidden?
‘Vergeef het ons dat we vaak zo beperkt denken over onszelf, maar zeker ook over U. Voor U is niets onmogelijk. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?