Hoe houd je een vuur brandend?

22 april 2022

Nou, dat is toch simpel”, zeg je,
gewoon de fik erin en klaar is Kees!”

Ja, zo simpel lijkt het wel, maar een goed vuur laten branden vraagt om verbinding.

Leg de blokken tegen elkaar aan.
Dan geven ze de warmte door, maar geef blokken onderling wel genoeg ruimte voor zuurstof. Een gloeiend hete houtblok steekt de nabijgelegen blokken ook aan. Een losliggend houtblok zal sneller doven. Je hebt de nabijheid en warmte van de andere blokken nodig om voluit te kunnen branden.

Zo is het ook met jouw geloofsfamilie; jouw kerk, je gemeente, je kring. Door bij elkaar te komen, verwarm je elkaar en blijft het vuur branden.

“Kijk eens hoe ontzettend veel de Vader van ons houdt: Hij noemt ons ‘kinderen van God.’
De mensen die niet geloven, begrijpen ons niet. Dat komt omdat ze Hem niet kennen.
(1 Johannes 3:1,BB) 

Als jij en ik kinderen van God worden genoemd, betekent het dat we dezelfde Vader hebben, onze Hemelse Vader. Dat betekent dat we familie zijn. Broers en zussen over de hele wereld. We zijn samen verbonden met Hem. Hij is het vuur in ons leven.
Hij verwarmt je! God zet jouw leven als Zijn kind in vuur en vlam.

De Bijbel schrijft zo mooi dat God zich ontfermt over Zijn kinderen.
Net zoals een vader goed zorgt voor zijn kinderen, zó goed zorgt Hij voor de mensen die diep ontzag voor Hem hebben.(Psalm 103:13,BB )

Ontferming is een intense vorm van betrokkenheid en bewogenheid. Ontferming gaat zo diep dat het lichamelijk zelfs voelbaar is. Zó is God betrokken bij ons als Zijn familie.

‘Ekklesia’ is het Griekse bronwoord voor ‘gemeente’ of ‘kerk’ en het betekent letterlijk: een gemeenschap van ‘uitgeroepenen’. Je bent uit de wereld geroepen om bij God te horen.

“Zo zullen ze allemaal één met elkaar zijn. En net zoals U en Ik één zijn, Vader, zo zullen zij één zijn met Ons.”  (Johannes 17: 21-22)

Wat een bemoediging dat je niet alleen door het leven hoeft te gaan.

Zullen we samen bidden?
Dank U wel dat U het vuur in mijn leven bent. U verwarmt mijn hart. Amen.”

  • Als je de enige thuis bent die gelovig is, weet dat je ook broers en zussen hebt in de kerk en bij Ik Wonder Jou.

Verbeter je relaties, tip 3
Ontferm je over de ander zoals God zich ook over jou ontfermt.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?