Hoe belangrijk is gezondheid voor jou?

01 oktober 2020

Onderzoeksbureau GfK heeft 23.000 respondenten uit 17 landen gevraagd naar wat zij het belangrijkste in het leven vinden. Wat bleek? Nederlanders vinden gezondheid het belangrijkste voor een goed leven. Daarna volgt financiële zekerheid en daarna vrije tijd.

Wat vind jij het belangrijkste in jouw leven?

Stel je voor: je bent oud geworden en ligt op je sterfbed… Zeg je dan: “Ik had nog heel graag meer geld willen verdienen…”? Welnee! Je zegt: “Ik had graag mijn gezondheid terug willen hebben, zodat ik mijn geliefden nog langer kan zien en hen vooral kan vertellen hoeveel ik van hen hou!”

Dat… 

Denk je dat gezondheid belangrijk was voor Jezus? De meeste wonderen die Jezus deed waren wonderen van genezing.

Handelingen 10:38 leert ons: “Hij ging door het land, was goed voor de mensen en maakte iedereen gezond die door de duivel gevangen werd gehouden. Want God was met Hem.” (BB)

Jezus wandelde over water, veranderde water in wijn, bracht stormen tot rust, maar dat deed Hij niet vaak. Wat Hij wel heel vaak deed, was mensen genezen!

In Psalm 105 wordt verteld over de uittocht van Israël uit Egypte. In vers 37 staat: “Toen nam Hij het hele volk Israël mee. Hij zorgde ervoor dat ze zilver en goud meekregen. En niemand van hen was te zwak voor de tocht.” (BB)

Het hele volk was gezond! Ze konden lopen en waren in staat om een lange reis te ondergaan.

Bijbelgeleerden hebben een schatting gemaakt om hoeveel mensen het ging… Waarschijnlijk zo’n 2,5 miljoen! Zoveel? Ja, zoveel… Gezond en wel verlieten zij het land op weg naar hun nieuwe bestemming.

Gezondheid is een kwetsbaar onderwerp, omdat je zo kwetsbaar bent als je ziek bent. Maar we mogen ons ernaar uitstrekken en onze gezondheid van God verwachten.

Ik wens vanuit mijn hele hart dat je een wonder mag gaan beleven.

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, U bent een God van wonderen. Ik heb een wonder nodig in mijn lichaam. Herstel en genees mij. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?