Hoe begin je goed?

IWJ Koninkrijk-2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe begin je goed?

Wanneer je een nieuwe stap in je leven wilt gaan zetten, focus je je dan vooral op het doel dat je wilt bereiken of op de Ene die elke stap mogelijk maakt?

De Bijbel moedigt ons aan, “‘Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven.” (zie Mattheüs 6:33, BB)

“Eerst” betekent “vooraf”, “het belangrijkste” of “in het begin.”

Het Griekse woord voor begin is “proton.” Een proton is een deeltje in het midden van een atoom. We noemen dit ook wel de kern en het is opmerkelijk dat het een positieve lading heeft. 

De Schepper is er altijd eerder dan de schepping. Hij is de Ene die het begin en het einde is: “‘Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste.’” (zie Openbaring‬ 22:13, HSV)‬‬‬‬

Denk is na over wat je op de eerste plaats in je leven zet. Leef je alsof God echt op de eerste plaats staat?

  • In je relaties?
  • In je gezinsleven?
  • In je dromen en plannen?
  • In de manier hoe je jezelf behandelt?

In feite is Jezus het “Goddelijke” proton. Het midden, de kern van onze levens. Hij zorgt voor de positieve energie in onze levens!

De Bijbel zegt dat Hij de God is “… die de doden levend maakt. En Hij is de God die over de dingen die er nog niet zijn, spreekt alsof ze er al wél zijn.’ (Romeinen‬ 4:17‬, BB‬‬) ‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Dit is hoe God te werk gaat in onze levens. Wanneer God spreekt, begint de hele schepping Hem direct te gehoorzamen. Wanneer we God boven alles zetten kan Hij dingen in ons beginnen die er daarvoor nog niet waren.

Ik moedig je aan om God op de eerste plek te zitten, in alles wat je doet en alles wat je verlangt. Ik bid dat Hij het centrum zal zijn van je leven, je dromen en je plannen.

Ik nodig je uit om met me te bidden… “God, ik kies ervoor om U de eerste plaats in mijn leven te geven. Help mij om, zodra ik wakker word, mijn gedachten op U te richten, zodat ik op U kan vertrouwen bij alles wat ik doe. U kent mijn dromen en mijn plannen. Vanaf vandaag geef ik U de eerste plaats, zodat U mijn leven kan veranderen. Dank U, God! In Jezus’ naam, amen.” 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Jordy op 26 oktober 2019 om 7:52 pm

    Mooie tekst super morgen voor het eerst na de kerk sinds jaren ik ben het heel benieuwd hoe het is om weer voor eerst in de dienst te zijn