Hij verkwikt mij

12 juli 2021

Psalm 23 is één van de 73 psalmen van David. Hij had ervaring als koning van Israël, herder, musicus en dichter. Psalm 23 is Hebreeuwse poëzie, geschreven in een eenvoudige, maar kunstzinnige stijl. Ik hou er zo van en ik hoop mijn liefde voor deze psalm met je te mogen delen.

 

Als het buiten heel warm is, het kwik loopt op naar zo’n 30 graden, is er maar één ding dat ik wil: verkoeling!
Iets kouds drinken, een frisse duik in het water of een koude douche… dat is hemels!

De Heer is mijn Herder…
“Hij verkwikt mijn ziel.”
(Psalm 23:3, NBG51)

Verkwikken is ook zo lekker verfrissend. 

Precies op het goede moment komt jouw Herder en verfrist je, zodat je weer helder kunt denken en vol energie de dag tegemoet kunt gaan.

In de Hebreeuwse vertaling staat ‘néfesh’ voor het woord ‘ziel’. Hiermee wordt je hele persoonlijkheid, je hele menselijk wezen bedoeld. Alles wat je bent, dat VERKWIKT God. Gods herstel is volmaakt en volkomen. De Goede Herder maakt een nieuw mens van jou.

Als het kwik in je leven stijgt, je binnenste borrelt van ellende, verdriet, misère, minachting, mistroostigheid: dan komt God en verkwikt je.

Komt er stoom uit je oren?
Zit jij op het kookpunt van je bestaan?
Mag God je verkwikken?

Ga naar Hem toe in gebed. Vraag Hem wat je nodig hebt en ontvang verkwikking voor je ziel. Jouw Goede Herder belooft je dit voor jouw hele ‘Néfesh’.

Zullen we samen bidden?
“Mijn Herder bent U. Als ik stoom van binnen, als ik een kookpunt heb bereikt, help mij dan, Heer. Verfris mij. Verkwik mij in mijn binnenste met Uw liefde, zorg en leiding in mijn leven. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?