Het recept voor goede relaties!

IWJ Relaties 3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het recept voor goede relaties!

Bestaat er een recept voor het hebben van goede relaties? Dat zou mooi zijn toch?!

Het antwoord kan hierin worden gevonden: goede relaties zijn gebaseerd op de relatie die we hebben met God en met onszelf.

De Bijbel zegt ons: Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat je hebt.’ De tweede wet, die net zo belangrijk is, is deze: ‘Houd net zoveel van je broeders als van jezelf.’ Geen enkele wet is belangrijker dan deze twee.” (Markus 12:30-31, BB)

Met andere woorden, ik moet de liefde ontvangen die God voor mij heeft, en ik moet ook leren van mezelf te houden… Zo kan ik van anderen houden.

Er zijn dus 3 relatieniveaus:

  1. Ten eerste, je relatie met God
  2. Dan komt je relatie met jezelf
  3. En tot slot, je relaties met anderen!

Alles vloeit voort uit je relatie met God (het eerste niveau). Als je relatie met Hem niet goed is, kan dit aanleiding geven tot moeilijkheden in je relaties en interacties met anderen. Het is vrij simpel: we kunnen alleen geven wat we zelf al hebben ontvangen.

Dit is waarom ik je uitnodig om in Gods liefde voor jou te geloven en het te accepteren. Hij is in staat om je alle liefde te geven die je nodig hebt.

Ontvang vandaag opnieuw Zijn liefde!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Meindert op 3 oktober 2018 om 9:24 am

    ?Jakolien

Laat een reactie achter