Het dak moet eraf! ?

28 februari 2021


Ik wil je zo graag bemoedigen dat je mag weten dat jij als kind van God de beste coach tot je beschikking hebt. Wees niet bang om stappen te zetten die onverwacht zijn.

Vandaag is het misschien dé dag voor jou om knopen door te hakken. Jouw plafond te doorbreken en meer ruimte te krijgen voor je dromen, wensen en verlangens. Zet een eerste kleine stap en je bent op weg naar een groots werk dat klein begon!

Vier mannen gingen je voor. Hun maatje was verlamd. Ze droomden en verlangden voor hem een nieuw leven. Dat dak moest eraf. Ze braken de tent af en licht vanuit de hemel bracht verlichting in het leven van hun vriend.

“Een paar mannen kwamen met een verlamde vriend naar Jezus. Hij werd door vier mannen gedragen. Maar er waren zoveel mensen, dat ze hem niet bij Jezus konden brengen. Daarom maakten ze het dak open boven de plek waar Jezus stond. Daarna lieten ze de man op de matras door het gat naar beneden zakken.” (Markus 2:3-4, BB) 

Kijk! Zo doe je dat als iedereen zegt dat het onmogelijk is! Houd Jezus voor ogen en je gaat! Je durft.

Hun vriend laten ze niet zomaar zakken. Ze werkten met een plan. Zonder plan was er geen touw geweest, was het dak gesloten gebleven en was ‘vriendlief’ boven de keuken naar beneden gekomen in plaats van voor Jezus’ voeten.

“En Hij zei tegen de verlamde man: “Daarom zeg Ik je: sta op, pak je matras op en ga naar huis.”” (vers 10 en 11)

Een wonder!

Ik daag je uit: Laat alles waar je zwaar aan tilt, zakken aan de voeten van Jezus. Droom en doe! Dat dak moet eraf! Laat niets je weerhouden. Durf!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?