Het boek met herinneringen

IWJ 25.29

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het boek met herinneringen

Vandaag wil ik je uitnodigen om door de pagina’s van een boek te bladeren: het boek met je herinneringen. Of, nog preciezer, het boek van jouw verhaal met God, het boek dat vertelt over alles wat God voor jou heeft gedaan.

Niemand heeft zo’n fysiek boek, dus je moet in je geheugen graven.

Maar waarom zou je dit doen? Omdat je door te bouwen op eerdere overwinningen kracht kan vinden voor vandaag.

De Bijbel vertelt ons: “[ Jesaja zegt: ] Ik zal de mensen vertellen hoe goed de Heer is. Ik zal hun vertellen wat een machtige dingen Hij voor ons heeft gedaan. Hij is zó goed geweest voor het volk Israël!” (Jesaja 63:7, BB)

Dus… Heb je ooit gemerkt dat God voor je zorgde? Heb je ooit vreugde en enthousiasme gekregen in tijden van verdriet?

Doorzoek je geheugen en herinner jezelf aan wat God dit jaar voor je heeft gedaan. Hij is altijd dezelfde. Wat Hij gisteren deed, kan Hij vandaag en morgen opnieuw doen!

God is geweldig en Zijn trouw aan ons is groot! Laten we ons samen verheugen door dit lied van Elevation Worship te zingen, ‘Do It Again’. 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Tabitha op 3 januari 2020 om 11:00 pm

    Jaren geleden, ik was een jaar of 16, had ik het moeilijk op school. Ik was verhuisd en kon niet accepteren dat ik nu op deze nieuwe school zat. Ik praatte negatief over deze school. Ook werd ik gepest door jongens uit mijn klas en uiteindelijk had ik ook geen vriendinnen in mijn klas, zelfs niemand om bij te zitten in de pauze. Dus zat ik gegenereerd alleen of liep rond in de bieb. De pauzes duurden oneindig lang.
    Op een avond besloot ik dat ik zo niet verder wilde. Ik was opgegroeid met de bijbel en wist dat je God om hulp kon vragen. Ik wist niet zeker of Jezus ook voor mij gestorven was, maar in de bijbel las ik over Jakob die worstelde met God en over Gideon die een vlies uitspreidde om met God te communiceren. Ik besloot dat ook te doen. Ik knielde s avonds laat op de grond en ik zei: God, ik wil u ervaren en ik wil bij U horen en ik laat U niet los, tenzij U mij zegent.” Dit was wat Jakob ook tegen God zei en ik vond dat wat Jakob zei, ik ook kon vragen. Er gebeurde niet veel. Maar ik werd steeds vastbeslotener, ik zei hardop: “ik blijf hier de hele nacht liggen, hoor op de koude grond. Ik wil antwoord. ik sta niet eerder op, tenzij u mij zegent.” Ik ging vervolgens plat op mijn gezicht liggen, uitgestrekt op de grond. Na een lange tijd, kreeg ik er rust over dat God mij gehoord had en Jezus ook voor mij gestorven was. Ik stapte in bed en ging slapen.
    De volgende dag in de pauze zat ik weer alleen. Er kwam een meisje naar me toe van mijn leeftijd en ze vroeg: mag ik je wat vragen? Ik zie jou hier vaker alleen zitten, wil je niet bij ons komen zitten? Ik stemde toe. Het was alsof God een engel naar me toe gestuurd had.
    Sinds die dag zat ik in de pauze bij haar groepje. Ze bleek een toegewijde volgeling van Jezus te zijn. Ik geloof nu, nu ik God beter heb leren kennen, dat de Heilige Geest het haar in haar hart heeft gegeven om naar mij om te zien. Daar ben ik haar nog dankbaar voor.