Help! Ik weet niet hoe ik dit oplos! ?

28 mei 2021


Wees als de mier!

Dominee Robert Schuller van Hour of Power ontdekte een peloton mieren onder de stoel waarop hij zat. In een keurige lijn liepen de mieren achter elkaar aan. Waar zouden ze naar toegaan? Terwijl hij keek, zag hij hoe de laatste mier in de rij een te lange strohalm droeg. Veel groter dan hijzelf was. Het peloton stak een scheur in de tegel over. Hoe gaat die laatste mier dit doen? Hij draagt een hele last bij zich en ziet die scheur waarschijnlijk niet. 

Wat nou als hij erin valt? Zou een andere mier hem redden, helpen of hem op voorhand waarschuwen? De mier legde de te lange, te grote strohalm over de spleet en liep zo over de scheur… voila! Subliem! Eureka. 

Maak de last die je draagt tot een brug naar een wonder.

De Bijbel leert ons: “Wees blij, broeders en zusters, als je geloof door allerlei moeilijkheden op de proef wordt gesteld. Want daardoor zul je leren geduld te hebben. Zo zal je geloof sterker worden en zul je een volwassen geloof krijgen. Daardoor zul je altijd het goede doen.” (Jakobus 1:2-4, BB)

Maar wat nou als je toch niet weet wat je moet doen?!

Ook daar heeft de Bijbel advies voor: En als je een keer niet weet wat je moet doen, mag je God om wijsheid vragen. God geeft die altijd, zonder boos te zijn dat je het zelf niet weet.(vers 5)

Zullen we samen bidden? “Heer, schenk mij Uw wijsheid, zodat ik weet wat ik moet doen met de last die ik draag. Dank U dat U mijn last aan het kruis heeft gedragen, zodat een brug naar een wonder in mijn leven is gemaakt. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?