Heeft het leven zin?

01 mei 2021


“Wat heeft het leven voor zin, alles gaat toch voorbij?”, zeg je misschien. Gisteren krijg je nooit meer terug. Vandaag glipt tussen je vingers door. En morgen… tja, dat moet je maar weer afwachten.

Het leven is als de seizoenen in een jaar.

  • Het is herfst. De blaadjes vallen van de bomen. 
  • Het is winter. De boom rust uit. 
  • Het is lente. Blaadjes ontspruiten uit de dorre takken.
  • Het is zomer. De boom staat in volle bloei …en vruchten komen.

En dan? Waarom? Waartoe? Wat is de zin van dit alles?

Een vruchtbaar leven leiden heeft zin!

Om vruchtbaar te kunnen zijn, zijn alle jaargetijden waardevol. Ook in jouw leven. We kunnen niet elke dag de vruchten plukken van onze inspanningen. Bekijk jouw leven vanuit eeuwigheidsperspectief. De winter is de voorbereiding op een seizoen van nieuwe vruchten. God sprak tot Jeremia: “Maak je klaar!”

Voorbereidingen treffen lijkt nutteloos, maar zonder goede voorbereidingen ben je vruchteloos. Wat jij vandaag doet, heeft effect op morgen en heeft grote gevolgen voor de lange termijn.

Gods opdracht voor Jeremia ging verder: “Wees niet bang, maar doe wat Ik zeg. (…) Ik zal ervoor zorgen dat niemand je iets kan doen. Je zal zijn als een stad met een sterke muur er omheen. (…) niemand zal jou overwinnen. Want Ik ben bij je. Ik zal je altijd redden, zegt de Heer. (Jeremia 1:17-19, BB)

Wat ligt er op jouw bord vandaag? Bekijk het een moment op grote afstand. Wat zie je? Ben jij er vandaag klaar voor om niet bang te zijn, maar te doen wat God zegt?

Zijn belofte voor jou is: Je zult overwinnaar zijn! Want God is bij je.

Samenvattend: Je leidt een vruchtbaar leven als je leeft vanuit eeuwigheidsperspectief.

Zullen we samen bidden? “Heer, help mij alstublieft de vrucht van een zinvol leven te mogen plukken. Ik zal mijn moeites overwinnen, dankzij U die bij mij bent. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?