Heb jij zin in de hemel?

01 maart 2021


“Mam, heb jij zin in de hemel?”

Ik vraag het mijn moedertjelief van 86. Ze kijkt me aan en knikt.

“Wat ga je als eerste doen als je daar bent?”

Een lieve, zachte glimlach verschijnt op haar gezicht. Ik zie dat zij het voor zich ziet. Dan is het even stil… We spreken samen uit dat de Heer haar op een mooie manier thuis zal halen, of ik er nou bij zal zijn of niet; Hij is erbij.

We leven momenteel in de 40-dagentijd.
De periode van voorbereiding op Pasen. 

Jezus wist dat het nog even zou duren en Hij zou ook afscheid van het leven op aarde gaan nemen. De gesprekken die de vrienden van Jezus met Hem voerden waren vooral toekomstgericht. Zo wil Jezus ook met jou gesprekken hebben die toekomstgericht zijn. 

Kun jij nog iets veranderen aan wat je gisteren deed en dacht?
Kun jij gisteren overdoen? 

Jezus leefde in het NU met Zijn oog op de toekomst gericht.
En wat doet Hij? Hij eet bij Levi…

Is dit wereldnieuws? Haalt het de voorpagina’s van de kranten? Nee, dat niet, maar wel een alinea in de Bijbel ?. In Markus 2: “Toen Hij op een keer bij Levi thuis zat te eten, zaten er ook veel belasting-ontvangers en andere slechte mensen bij Jezus en de leerlingen aan tafel. Het was een grote groep van mensen die Jezus waren gevolgd.” (vers 15, BB)  

Jezus richt Zich niet op het verleden. Hij veroordeelt niemand op basis van wat je allemaal fout hebt gedaan. Ook jou niet. Zonder oordeel schuift Hij bij jou aan tafel.

Verlang jij naar de hemel?
Wil jij nu al een hemels leven met Hem, ondanks de omstandigheden waarin je zit?

Mijn moeder haalt mooie herinneringen op en is dankbaar. Ondanks haar beperkende omstandigheden leeft zij hemels met Hem! 

Hoe zwaar wil je het leven maken?
Hoe licht mag je het leven ontvangen?

Ik moedig je aan om NU met Jezus te leven en met Hem de toekomst vol vertrouwen tegemoet te gaan. Hemels!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?