Heb jij trek in Gods woord?

10 april 2024

De telefoon gaat.
‘Kunnen we Fleur brengen? Het gaat beginnen.’
Ik zit rechtop in bed. Klaarwakker! 

Ondertussen vliegen de appjes met zoonlief heen en weer. En ik krijg bijna het heen-en-weer. Ik bid, loop, bid, spreek Gods liefde over hen uit en laat weer los.

De telefoon gaat.
‘Hij is er! Helemaal gezond!’
Ontroering in de stem van zoonlief en ik schiet vol.

Ik ben nog heel zwak van weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en ik kan nauwelijks de trap op, maar deze gang naar boven… moet! Het wondertje ligt bij dochterlief en drinkt. 

‘Verlang naar het zuivere woord van Gods waarheid, net zoals pasgeboren baby’s verlangen naar pure, onverdunde melk. Want daardoor zullen jullie opgroeien.’ (1 Petrus 2:2, BB)

En groeien deed Lyo. Zijn wangen komen nu bijna tot over zijn schouders en de brede glimlach vertelt mij keer op keer dat hij het helemaal naar zijn zin heeft. 

Zo glimlacht God naar jou.

  • Hij weet zo goed waar jij van gaat groeien.
  • Hij ziet je verlangen om te groeien.
  • Hij kent de noodzaak van jouw geestelijke groei.

Sterk staan in dit leven en in deze wereld, gaat niet vanzelf. 

Gods woord is als pure moedermelk. De inhoud klopt precies. Net wat je nodig hebt op het juiste moment. Dat laat je toch niet aan je neus voorbij gaan?

Helaas doen veel christenen dat wel… Die Bijbel blijft dicht. Dagen, maanden en jaren. 

  • Te ingewikkeld
  • Ik hoor het zondag wel
  • Geen tijd voor

Zullen we samen bidden?
‘Heer, maak ons hongerig naar Uw woord. We gaan vandaag onze Bijbel openen en danken U dat we met groot plezier Uw woord meer en meer zullen gaan ontdekken. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waarmee ga jij je laten verzadigen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?