Heb jij rust nodig?

07 maart 2021


Wat moet je doen om het leven als minder zwaar te beleven? 

Als je niet zelf stopt met lopen, sta je nooit stil.

Wil je soms gewoon even niets? Even stilstaan? Roep dan: S T O P !

God houdt van je. Hij wil je helpen ‘S T O P’ te roepen.

  • God schiep aarde en hemel in zes dagen en de zevende dag rustte Hij uit. 
  • De Israëlieten moesten als slaaf 7 dagen per week werken. God bevrijdde hen… en toen kwam er -zo fijn- een rustdag! 
  • De eerste christenen werkten 7 dagen per week. Keizer Constantijn kwam tot geloof en zorgde voor 1 dag rust.

Geloof in God brengt rust.

“Op een keer liep Jezus op de heilige rustdag door een korenveld. Zijn leerlingen begonnen graan te plukken. Toen zeiden de Farizeeërs tegen Hem: “Waarom doen zij iets wat niet mag op de heilige rustdag?” (…) En Hij zei: “De heilige rustdag is gemaakt voor de mensen. Niet andersom: de mensen zijn niet gemaakt voor de heilige rustdag. Dus is de Mensenzoon ook Heer over de heilige rustdag.”” (Markus 2:23-28, BB)

Jezus zag dat Zijn vrienden honger hadden. Met een sikkel het graan oogsten op de sabbat was verboden volgens de tradities, maar met de hand plukken niet. De Farizeeërs hadden de wet met eigen regels uitgebreid. Jezus wist dat. 

Als anderen jou regels opleggen, denk dan aan Jezus’ regels van liefde en genade. Hij wil je voeden als je hongert naar rust.

Vind rust in Gods Rust.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik ben omgeven door van alles wat mensen van mij verwachten. Alles wat ik wel en niet mag doen. U ziet mijn ware behoefte en wilt mij helpen. Dank U daarvoor. Ik heb Uw rust zo nodig. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?