Heb je hulp nodig?

05 oktober 2020

De naam Jezus betekent: “Jahweh is redding”. Jezus wil jou redden. 

Nu denk je misschien: “Huh, moet ik gered worden, dan? Waarvan? Ik kan zwemmen, dus redden uit het water is niet nodig. Ik sta niet in een brandend huis, dus redding op dat vlak is ook niet nodig. Ik heb mijn rijbewijs, dus mij redden om op tijd mijn afspraak te halen? Nee, bedankt, niet nodig.”

Jezus’ redding gaat over de grenzen van het leven hier op aarde heen. Hij redt ons vanuit de beperkingen in dit leven en brengt ons in het gebied van Zijn koninklijke, eeuwige leven.

Het leven op aarde is een leven met bergen en dalen. We weten hoe het voelt als alles goed gaat en we kennen allemaal de diepe dalen van verdriet, pijn, angst en eenzaamheid. 

En Jezus weet ook hoe jij je voelt. 

Vandaag heeft Hij een speciaal woord voor je. Laat het bij je binnenkomen:

“Jij bent mijn geliefde kind. Ik zie wat je denkt. Ik voel wat je voelt. Ik zie je onzekerheid. Ik zie je verlangen naar rust. Vandaag wil Ik jou in het bijzonder omarmen. Weet dat Ik heel veel van je hou. Ik wil niets liever dan je geluk schenken. 

Ik ben voor je en niet tegen je. Je mag zijn wie je bent. Je hoeft je niet beter voor te doen. Voor Mij hoef je je niet groot te maken, want in Mijn ogen ben jij al groots. Je bent namelijk Mijn kind! 

Ik zorg voor je. Dag en nacht ben ik bij je. Ik laat je nooit alleen. Al ga je door een donker dal, ik ben bij je. Al sta je op het punt om een grote sprong te wagen, Ik help je vliegen naar de overkant, want Ik ben je God, jouw Redder. Ik hou van je. Ik ben zo blij dat je bestaat! Ik ben jouw Redder in elke nood.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?