Gods plan voor ons mensen is waanzinnig!

18 januari 2023

Ik sta bij de Ikea. We hebben een ladekast gekocht. Eenmaal thuis moet dat ding in elkaar gezet worden. Wat wordt ons plan? Precies, we volgen de instructies op de voet. Dan kan er niets misgaan:)

God heeft ook een plan.
Een waanzinnig plan!

In de eerste brief aan de gemeente in Korinthe beschrijft Paulus hoe de geestelijke wereld niet wist hoe Gods reddingsplan er uitzag. In 1 Korinthe 2 schrijft Paulus:

‘Ik bedoel het plan dat God al vanaf het begin van de tijd had klaarliggen om ons te redden. De geestelijke machten van deze wereld wisten niet hoe Hij dat wilde doen. Als ze het wél hadden geweten, zouden ze de hoogste Heer niet hebben gekruisigd.1 Korinthiërs 2:7-8 BB

Destijds was het plan van God verborgen.
Het plan dat Hij met jouw leven heeft, is misschien voor jou ook verborgen.
Je hebt eigenlijk geen idee!

Hoe kom je erachter wat Gods plan voor je leven is?
Geloof je dat God Zijn plannen aan jou bekend wil maken?

Dat lijkt mij wel zo prettig, want hoe krijg je anders dat ‘Ikea-levens -kastje’ in elkaar gezet?

Het goede nieuws is; Hij wil jou betrekken in Zijn plannen.
Hoe? Zijn Geest wil je daarbij helpen. Nodig Hem uit in je leven en hoor de fluistering van Goddelijke leiding in je binnenste!

‘En nu heeft God aan ons zijn plan bekend gemaakt door zijn Geest. Want Gods Geest weet alles. Hij weet ook de diepste gedachten en plannen van God.1 Korinthiërs 2:10 BB

Ik bid dat Zijn Geest jou vandaag aanraakt!

Heel graag nodig ik je uit om met mij te bidden:
‘Ik hou van U met heel mijn hart. Ik bid dat Uw Geest mij zal leiden en Uw gedachten bekend zal maken. Ik weet dat U het beste met mij voor heeft. Daarom dank ik U in het bijzonder voor wat U ook voor mij heeft voorbereid. In de naam van Jezus. Amen.’

Tip:

  • God wil Zijn plan bekend maken door Zijn Geest, luister met je hart naar wat Hij zeggen wil.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?