God wil je helpen!

12 januari 2023

Vandaag, 12 januari, stoppen de meeste mensen met de goede voornemens. Onderzoek heeft aangetoond dat vandaag de dag is, waarop de meesten hun goede voornemens opgeven!

Hoe gaat het met jou?

Je mag opgeven
Je mag doorzetten

 • Wilde je stoppen met kritiek uitspreken over anderen? En als je toch de neiging voelt opkomen, iets positiefs over hen zeggen?
  … niet gelukt.
 • Wilde je geen koekjes meer eten, maar heb je gisteren in je eentje toch weer een heel pak achterover gewerkt?
  … niet gelukt.
 • Wilde je drie keer per week naar de sportschool?
  … niet gelukt.

We willen op zoveel vlakken graag ons gedrag en onze gedachten veranderen en misschien wil je nog liever de anderen in je omgeving veranderen.

Ik wil je zo graag bemoedigen.

Wees niet te streng voor jezelf, maar focus je vooral op jouw allergrootste doorzetter, God zelf. Hij geeft jou nooit op.

Hij zet jou nooit aan de kant omdat je voor de zoveelste keer faalt. Hij is vol genade en wil niets liever dan jou te leren leven vanuit genade naar jezelf en je naaste.

Zijn woord is vol hoop en kracht.

Bij Hem is het elke dag 1 januari en dat betekent dat je elke dag opnieuw mag beginnen. Pure genade! Dus ook op 12 januari.

Jouw absolute kracht is gelegen in je elke dag opnieuw je realiseren wie jij mag zijn in Hem! Al lukt iets niet, je bent geliefd… je bent Zijn kind… Zijn hoop is in jou!

‘Als je op de Heer vertrouwt,
hoef je nooit wanhopig te zijn.’ Psalm 31:25 BB

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat in Uw aanwezigheid nieuwe hoop in ons gaat borrelen. Daarom willen we ons niet richten op ons eigen falen, maar op de kracht die U ons geeft om weer op te staan. Dank U wel. Amen.’

Tip voor vandaag:

 • Als je faalt, weet dat God je geduldig helpt om opnieuw te beginnen. Durf je het aan?
 • Mag het voor jou vandaag opnieuw 1 januari zijn?

____________________
Nog even dit:
Ronan Byrne was een engineering student. Ook hij had goede voornemens.. Hij wilde elke dag trainen op zijn racefiets, maar kon zich er maar niet toe zetten. Series kijken op Netflix gaf hem plezier. Toen hij deze twee missies samen ging voegen, kwam het plezier. Hij kon uitsluitend Netflix kijken als hij boven een bepaald tempo op zijn fiets fietste.
_____________________

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?