God staat aan jouw kant!

IWJ Namen van God--2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God staat aan jouw kant!

Het gevecht tussen David en Goliath is zeker weten één van de bekendste gevechten in de Bijbel! Wat ik zo bijzonder vind aan dit verhaal is het grote verschil tussen de “enorme” Goliath en de “kleine” David. (lees het verhaal in 1 Samuel 17)  

Het lijkt alsof Goliath alles heeft om het gevecht te winnen: hij is heel groot en sterk, hij heeft veel ervaring en hij heeft zelfs wapens! De jonge herder David heeft alleen een slinger en vijf stenen. Menselijk gesproken is het onmogelijk voor David om Goliath te kunnen verslaan. Hoe het gevecht zou gaan eindigen was van tevoren dus al bepaald, maar dan…

“Zo versloeg David de Filistijn met een slinger en een steen. Hij versloeg de Filistijn en doodde hem. David had zelf geen zwaard bij zich.(1 Samuel ‭17:50‬, ‭BB‬‬)  

Waarom won David? Omdat hij standvastig geloofde in YHWH Tzva’ot, de Heer van de hemelse legers. David kende God en geloofde in Hem. Dit zei David net voordat hij Goliath versloeg: “Jij komt naar mij toe met een zwaard, een speer en een schild. Maar ik kom naar jou toe namens de Heer van de hemelse legers, de God van het leger van Israël, de God die jij hebt uitgedaagd.” (‭‭1 Samuel ‭17:45‬, BB)  

Dit zijn de sleutels tot deze grote overwinning: een slinger, een paar stenen, moed, een standvastig geloof en vooral de Heer van de hemelse legers aan Davids kant! 

Waar vecht jij tegen? 

  • Depressie,
  • De angst voor het verliezen van je baan, 
  • Falen,
  • Ziekte,
  • Verleidingen,
  • Een lastige gezinssituatie? 

Waar je ook tegen vecht, de Heer van de hemelse legers kan de strijd winnen. Ik nodig je uit om met je hele hart, je hele ziel en al je kracht op Hem te vertrouwen. 

Omdat God aan jouw kant staat, is het zeker dat je de strijd gaat winnen. God staat op. Hij komt voor je op en vecht voor je. De overwinning is hier. 

Ik nodig je uit om met me te bidden: “God, U bent de Heer van de hemelse legers! Ik aanbid U en prijs Uw naam. Ik dank U dat U aan mijn kant staat. Door Uw aanwezigheid weet ik zeker dat ik ga winnen. U bent groot en goed. Dank U dat U in mijn leven bent. Leer mij om U elke dag steeds meer te eren. In Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Mary Mondé op 16 december 2019 om 1:07 pm

    Dank U Vader.