God leidt je door de woestijn!

IWJ 6.29-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God leidt je door de woestijn!

“Maar Hij heeft jullie door die grote en verschrikkelijke woestijn geleid, vol giftige slangen en schorpioenen, waar het kurkdroog is, zonder water. Hij heeft voor jullie water uit de rots laten komen. Hij heeft jullie in de woestijn het manna te eten gegeven waar jullie voorouders nog nooit van hadden gehoord. Zo wilde Hij jullie leren om ontzag voor Hem te hebben. Hij heeft jullie getest en is uiteindelijk goed voor jullie geweest. (Deuteronomium 8:15-16, BB)

In het Oude Testament lezen we de geschiedenis van de kinderen van Israël die in Egypte tot slaaf waren gemaakt. God zond een bevrijder om hen te redden van deze onderdrukking en hen naar het Beloofde Land te leiden (hoewel ze een omweg van 40 jaar in de woestijn hadden).

Een gortdroge plek is meestal niet waar we naar op zoek zijn… Maar in het verlaten van Egypte, en het betreden van de woestijn, ervoer het volk van Israël de wonderen van God! De Bijbel benoemt een aantal bijzondere gebeurtenissen die het volk meemaakte:

Het ervaren van Gods wonderen gebeurt vaak op een bijzonder moment… Meestal zijn we in een hoek terecht gekomen waar geen uitweg is.

Als je in zo’n hoek zit, bid dan met me mee: “Heer, ik geloof in U en in Uw liefde voor mij. Dank U dat wat op dit moment voor mij als een woestijn voelt, in feite de plek is waar U Uw wonderbaarlijke kracht bekend maakt! Bedankt dat U vandaag het onmogelijke mogelijk hebt gemaakt. Dank U dat wat voor mensen onmogelijk is, voor U een kans is om te handelen. In Uw naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!


Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Elly op 22 januari 2019 om 5:20 pm

    Tja dat heb ik nu net meegemaakt
    Ik geloof dat God alles kan een wonderbare heler voor je ziel Amen!