Als je valt, laat God je niet liggen

IWJ Roddel-3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Als je valt, laat God je niet liggen

“Maar steeds als ik dacht: “Nu ga ik vallen,” hield U me overeind met uw liefde, Heer. Steeds als ik wanhopig was, troostte U mij en gaf U mij weer hoop.” (Psalm 94:18-19, BB)

“Nu ga ik vallen”. Het christelijke leven is een wandeling en we kunnen soms struikelen, soms zelfs vallen.

Op welke gebieden val jij gemakkelijk?

  • Veroordelen?
  • Roddelen?
  • Pesten?
  • Woede?
  • Een andere slechte gewoonte?

Je kunt deze gebieden aan God toevertrouwen en Hem je dag na dag laten veranderen, versterken en optillen.

Of we nu nieuw zijn in het geloof  of al heel lang geloven, we kunnen allemaal vallen. Daarom waarschuwt de Bijbel ons: “Dus als je denkt dat je zulke dingen nooit zou doen, kijk dan goed uit dat je ze niet op een dag tóch doet.” (Zie 1 Korinthiërs 10:12, BB)

Maar het goede nieuws is dit: “Stel dat je valt, dan grijpt Hij je hand, want Hij zal je redden.” (Psalm 37:24, BB) God is niet verbaasd dat we vallen. Hij heeft alles al voorbereid om ons weer op te richten na onze fouten.

We zullen misschien weer vallen, maar als we ons blijven vastklampen, zal God ons daar niet op de grond achterlaten. Een diamant die in de modder valt, verliest zijn waarde niet.

“Steeds opnieuw redt Hij je uit de problemen. Steeds opnieuw zorgt Hij dat je niets gebeurt.” (zie Job 5:19, BB) Ja, God wil je optillen en jou de vreugde en kracht geven om door te gaan.

Zeg niet meer: “mijn voet glijdt weg” of “ik ga vallen”. Zeg net zoals de psalmist: “Al sterven de mensen om mij heen bij duizenden of tienduizenden, mij zal niets overkomen.” (Psalm 91:7, BB)

Ik bid dat de genade van God vandaag met je meegaat!

Zo blij dat je bestaat!


Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Adri smit op 6 januari 2019 om 7:33 am

    Graag wil ik een dagelijkse bemoediging ontvangen. Ik honger naar Gods Woord, naar genezing en de liefde van de Heilige Geest.