God is nog niet klaar met jou!

27 augustus 2022

God is nog niet klaar met mij?

‘Oei’, denk je nu misschien, ‘doe ik iets fout?’
‘Krijg ik straf?’

Als wij ‘klaar’ zijn met mensen, is het einde oefening.
Kom dan maar eens langs met het verzoek om te … vergeven.
Met stoom uit je oren, knik je vroom dat je gelooft in vergeving.

Maar dan?
Wat doe je met de fouten die jij zelf maakt?
Hoe kom je over je foute acties heen?

Paulus schreef een brief naar de gemeente in Korinthe. De mensen waren daar ook echt geen heilige boontjes. Paulus bemoedigt hen enorm. Hij vertelt ze dat ze zelf een brief zijn. Een brief van Christus, geschreven in hun hart.

‘Iedereen kan zien dat jullie een brief van Christus zijn, door mij geschreven. Maar niet geschreven met inkt, maar met de Geest van de levende God… in jullie harten.’ 2 Korintiërs 3:3 BB

Gods Geest in jou maakt je binnenste levendig.
Nieuw leven in jou met volop nieuwe kansen!
Wees je er net als Paulus, van bewust dat God door je heen werkt en dat daardoor goede dingen zullen gebeuren.

Ondanks je fouten, je falen, gebruikt God je leven om een werk te beginnen dat veel groter is dan jijzelf bent.

‘De goede dingen die gebeuren, zijn het werk van God door ons heen.2 Korintiërs 3:5 BB

Dit geeft ons hoop!

Heb je het gevoel dat je gefaald hebt?
Denk je dat je niet goed genoeg bent om Gods werk te doen?
Wanhoop niet. God is de God van meerdere kansen. Hij is nog niet klaar met jou!

Zullen we samen bidden?
“Dank U, mijn God die mij heeft geschapen, dat U mij perfect kent en niet bang bent voor mijn zwakheden. Ik leg mijn leven vandaag weer in Uw handen. Ik verklaar dat U Degene bent die mij goed genoeg en bekwaam gemaakt heeft en dat ik mijn vertrouwen in U alleen stel. In Uw naam. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?