God heeft jouw geluk voor ogen!

IWJ FB 1.18-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God heeft jouw geluk voor ogen!

Vandaag zou ik graag willen beginnen met Psalm 1! De komende dagen belichten we steeds een ander stukje van deze Psalm: “Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de Heer en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (Psalm 1:1-3, HSV)

Wist je dat het eerste woord van de Psalmen het Hebreeuwse woord voor ‘gelukkig’ is? Het eerste woord van Jezus’ onderwijs was de Griekse variant van ditzelfde woord, dat ‘gelukkig’ of ‘gezegend’ betekent! Jezus zei in zijn Bergrede: “‘Gelukkig zijn zij die nederig zijn, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen bestemd. Gelukkig zijn zij die verdriet hebben, want zij zullen getroost worden.” (Mattheüs 5:3-4, HTB)

De Van Dale omschrijft ‘gelukkig’ als ‘een aangenaam gevoel van vreugde’, ‘voorspoedig’ en ‘tevreden’. God heeft al deze dingen voor ogen voor jou! Niet alleen nu op aarde, maar voor eeuwig! Jezus is Degene die de diepste verlangens van ons hart voldoening kan geven. Hij is de enige die echt geluk kan brengen.

In Zijn Woord geeft de Heer ons advies voor een gelukkig leven in tevredenheid en het vermijden van ongeluk. De komende dagen gaan we dit advies uit Psalm 1 verder ontdekken! God heeft jouw geluk voor ogen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Geesje Roskam- van der Heide op 17 maart 2019 om 11:28 am

    Dit was de trouw tekst van mijn ouders in 1956.

  2. Bert op 18 maart 2019 om 8:55 am

    Mooi zeg! Het laat me de goedheid van God zo duidelijk zien. Bedankt voor dit levensadvies.

Laat een reactie achter