God heeft goede plannen voor jou!

06 april 2024

Ik heb een nieuw schrift gekocht. Alle pagina’s zijn nog leeg. Dat heeft iets magisch. Ik mag zelf kiezen wat ik erin zal zetten.

Zo is het ook met jou en mijn leven. ‘s Morgens als je wakker wordt, is er een nieuwe pagina opengeslagen. Wat ga je erin schrijven? Wat laat je erin schrijven?

Hij heeft goede plannen voor jou! Hij wil graag mooie woorden in jouw schrift schrijven, zodat je overal waar je gaat Zijn liefde kunt laten zien. 

‘Want wat de Heer van plan is, zal ook gebeuren. Door de eeuwen heen worden al Zijn plannen werkelijkheid.’ (Psalmen 33:11, BB)

Laat je leiden door Hem. Spreek tegen Hem, maar…. luister ook, anders weet je niet wat Hij zegt!

Je leven is zoveel waard. Het is een uniek cadeau van God. Vertrouw elk moment van je dag aan God toe, zodat je steeds meer op Hem zal gaan lijken.

Wat ga jij vandaag samen met Hem doen?

  • Heb lief zoals God liefheeft, onvoorwaardelijk.
  • Ga met anderen om zoals God met ze omgaat, vol vriendelijkheid en respect. 
  • Spreek zoals God spreekt, vol waarheid en kracht.
  • Bid zoals God bidt, vol ontzag en geloof.
  • Geef zoals God geeft, vol vrijgevigheid en barmhartigheid.
  • Kijk zoals God kijkt, vol vergevingsgezindheid, liefde en zonder oordeel.

Is dit menselijk gesproken onmogelijk?
Ja, maar met de Heilige Geest is alles mogelijk! 

Geloof dat God jou wil en zal gebruiken als een soldaat op een missie. Vanaf vandaag, totdat Hij terugkomt. Zeg ‘ja’ tegen al Zijn plannen!

Laat elke onbeschreven levenspagina,
beschreven mogen worden met volle zegeningen van God.

Zullen we samen bidden?
‘Vergeef mij Heer dat ik de dagen zo vaak tussen mijn vingers laat doorglippen. Heilige Geest maak mij telkens opnieuw ervan bewust, dat ik ook vandaag prachtige woorden van U in mijn levensschrift kan laten schrijven, zodat ik ditzelfde weer kan doen bij anderen. Dank U wel. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat schrijf jij vandaag in jouw levensschrift?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?