God geeft je Zijn rust

IWJ 7.10-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God geeft je Zijn rust

Soms loopt mijn computer of telefoon helemaal vast… Het overkomt jou misschien ook weleens. Te veel programma’s die tegelijkertijd aanstaan en het geheugen van het apparaat raakt vol. De beste oplossing is dan vaak om het simpelweg opnieuw op te starten. Je scherm wordt even zwart en vervolgens kun je, na het invullen van je wachtwoord, weer verder waar je mee bezig was. Je computer of telefoon werkt vaak zelfs weer beter na zo’n herstart!

Een paar jaar geleden is dit wat er gebeurde met mijzelf tijdens een sabbatical van een jaar. God liet me de interne schijf van mijn lichaam opnieuw opstarten. De eerste weken was ik mijn creativiteit volledig verloren. Maar dankzij deze herstart begon alles langzaamaan weer te functioneren. Het was in dat jaar dat God het mij op mijn hart legde om te beginnen met ‘Ik Wonder Jou’. Door die herstart worden nu duizenden mensen iedere dag bemoedigd, waaronder jij ook. Zo bid ik althans.

Wist je dat God zelf ook rustte? Nadat Hij zes dagen hard had gewerkt om de wereld te scheppen, rustte God op de zevende dag. Later, toen Hij Mozes de Tien Geboden gaf, droeg Hij Zijn volk ook op om eens per week te rusten: de sabbat.

Deze wekelijkse rust in het Oude Testament was een weergave van de volmaakte en eeuwige rust die Jezus op een dag zou brengen door naar deze aarde te komen. Deze rust is geen effect van ons harde werken. Het is volledig gebaseerd op Jezus, die tegen ons zegt: “Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” (Matteüs 11:28, BB)

Voel jij je vermoeid, zwaar, versleten of op een andere manier moe? Kom dan nu naar Jezus. Hij is je herder en Hij zal je rust geven. Fysieke rust, maar ook mentale en geestelijke rust.

Hier is een stap die je kunt zetten: neem een ​​paar minuten de tijd voor de Heer en laat Hem binnen in je hart met dit leid van Kari Jobe:

Laat je leiden door Jezus (Hij is zachtaardig en nederig van hart), sta toe dat Hij je onderwijst (Hij is de perfecte leraar), en je zal Zijn Goddelijke rust ervaren.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

10 reacties

 1. A Nijdam op 31 januari 2019 om 4:55 am

  Ik werd ontroerd door de woorden van Jezus, kom tot Mij gij die…….. en ik zal u rust geven.  • Juditha gleijsteen. op 31 januari 2019 om 11:14 am

   Ik heb het ook net geluisterd..en mee gezongen..voorzo ver het door mijn betraande ogen nog ging..betraant door hele prettigge ontroering! 2. Ineke op de Dijk op 31 januari 2019 om 8:45 am

  Zo blij met Ik Wonder Jou.
  Iedere dag weer raken mij de stukjes die ik binnen krijg via de mail en deen mooie woorden van de liederen.
  Dank hiervoor.

  Ineke 3. Ineke op de Dijk op 31 januari 2019 om 8:49 am

  Wat raken mij iedere dag weer de stukjes die wij via de mail binnen krijgen van Ik Wonder Jou.
  Ook de mooie woorden van de liederen die er soms bij zitten.
  Dank hiervoor,en hoop nog lang s’morgens jullie mooie mails te mogen ontvangen.  • Marisa op 5 februari 2019 om 10:21 pm

   Wat mooi ik wonder jou . 4. Debora op 31 januari 2019 om 9:52 am

  Ik vind wonder jouw met de heer bezig zijn ook erg bemoedigend en het gaat al stukjes beterder dan weken terug thank you jesus voor alle zegeningen elke dag 5. Debora op 31 januari 2019 om 9:52 am

  Ik vind wonder jouw met de heer bezig zijn ook erg bemoedigend en het gaat al stukjes beterder dan weken terug thank you jesus voor alle zegeningen elke dag 6. Joyce op 31 januari 2019 om 11:53 am

  Ik zei het al eerder. Het lijkt alsof jullie bij mij thuis binnen piepen. Want elke ‘wonder jou’ past met de situatie waarin ik op dat moment ben. Het zijn ware bemoedigingen elke dag alweer. En na alle bemoedigingen wordt je geaaid met een ‘ zo blij dat je bestaat’. Dit vind ik zoooo lief.  • Wesley op 31 januari 2019 om 4:43 pm

   Zeker waar, Dank de HEER, alleen zijn hun het niet maar god zelve, amen. Hij werkt door hun concept, het is zijn zegen voor hun bestaan, prachtig wat voor de mens onmogelijk is en of lijkt, is mogelijk voor god. AMEN. Prijs en dank de heeere jezus waarachtige volmaakt, messias en redder der wereld. 7. Agnes op 1 februari 2019 om 11:27 am

  Met mijn ogen dicht heb ik geluisterd naar dit prachtige lied, het heeft mij zeker aangeraakt
  Dank U lieve Aba Vader dat U er altijd voor mij bent, in Jezus naam Amen