Genieten is een goede gewoonte

05 januari 2023

We zijn de afgelopen dagen bezig geweest om onze goede voornemens uit te werken en vol te houden. Laat je ook vandaag inspireren met Gods woord voor jou.

Goede dagelijkse gewoonten willen we allemaal.
Maar in plaats daarvan eten we de zak chips in een keer leeg, verslapen we ons, komen we te laat, schreeuwen we tegen de kinderen, eten en drinken we te veel en checken we onze email in bed.

De vraag is:

  • Hoe kunnen we hiermee stoppen?
  • Hoe leren we goede gewoonten aan?

De afgelopen dagen zijn we daar samen naar op zoek gegaan. Ik wil je aanmoedigen om ook vandaag je houvast te vinden in de hoop die God voor je heeft!

Geef niet op!
Goede gewoonten aanleren lukt als je leert genieten!

Neurowetenschappers James Olds en Peter Milner hebben onderzoek gedaan naar dopamine, het stofje in ons brein waardoor we plezier ervaren. In het brein van ratten werd dopamine geblokkeerd. Het gevolg was dat ze in korte tijd het leven opgaven en stierven. Plezier beleven is van levensbelang. Ook in jouw leven.

God is jouw Schepper èn dus ook de Schepper van dopamine. Hij weet exact hoe jij en ik in elkaar zitten. Daar kunnen de onderzoekers, James en Peter, nog wat van leren:) Het is een Bijbelse opdracht om te genieten.

‘Geniet dus maar van je eten en drinken en wees vrolijk. Want dan doe je wat God heeft bedoeld.’ Prediker 9:7 BB

Maak er dit jaar een goede gewoonte van om te genieten!

Weet je niet waar je moet beginnen om hier goed in te worden? Let dan op het advies in Psalm 34!… ‘Probeer!’

‘Probeer maar hoe goed de Heer is!
Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt.’ Psalmen 34:9-10 BB

Ontdek de gevolgen van de goede gewoonte van gebed, en van het lezen van de prachtige verhalen in de Bijbel! Geniet!

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen gehoor geven aan de oproep in Prediker om te leren genieten. Genieten van de dag, ons leven, de mensen om ons heen, de natuur, het eten, slapen en ontwaken. Help ons om ware genieters te worden. Amen.’

Tip:

  • Zorg dat je geniet! Goede gewoonten aanleren lukt als je leert genieten!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?