Geniet van Zijn aanwezigheid!

IWJ Gods stem-4-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Geniet van Zijn aanwezigheid!

De Bijbel vertelt ons dat niets beter is dan een moment in Gods aanwezigheid. Want één dag in Uw voorhoven is beter dan duizend elders…” (Psalm 84:10, HSV)

Gods aanwezigheid is een mysterie. Terwijl het onzichtbaar is, is het tastbaar en kunnen we het echt voelen. Het is zowel zachtaardig als overtuigend, rustgevend en motiverend. Gods aanwezigheid zegent en sterkt ons. Het troost ons en geeft ons zelfs een voorproefje van de hemel! Gods aanwezigheid is “pre-paradijs”. Gods aanwezigheid is het nieuwe ‘Hof van Eden’. Gods aanwezigheid is de prachtige tuin waar onze ziel tot rust kan komen en vrij kan bloeien.

“De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Ik kom niets tekort. Hij laat mij rusten in groene velden. Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes.” (Psalm 23:1-2, BB)

Ik neem regelmatig de tijd om te vasten en te bidden om Gods aangezicht te zoeken. Om Zijn aanwezigheid te aanschouwen, naar Zijn stem te luisteren. Ik hou ervan om tijd met Hem door te brengen, omdat Hij mijn Vader is, omdat Hij mij beter dan wie ook kent. Hij kent mij zelfs beter dan ik mijzelf ken.

Ik verzeker je dit… Een enkele dag in Zijn aanwezigheid is beter dan duizend ergens anders!

Maak van Gods aanwezigheid je prioriteit. Geniet ervan bij Hem te zijn, met Hem te praten en naar Hem te luisteren. Zoek Hem met heel je hart, met heel je ziel, met al je kracht. Je zult er geen spijt van krijgen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Henk op 12 mei 2019 om 7:04 am

    Ik heb geluisterd en gelezen naar deze woorden en merk in mij leven dat ik veel aan de woorden heb. Ik lees en luister elke dag naar het woord wat ik krijg van jullie en erk dat ik het nodig heb al is het leven in het geloof en het woord op een laag pitje. Maar in mij hart is God steeds en denk elke dag aan hem ondankt ik mij elke dag elendig voel door verdriet in mij leven en tegenslagen  2. Rita op 12 mei 2019 om 10:30 pm

    O Henk. wat erg om te lezen, dat je je elke dag ellendig door verdriet en tegenslagen voelt. Toch fijn dat je toch ” ik wonder jou” volg. Bij mij stond het geloof en woord ook op een laag pitje. Ik had een leeg gevoel in mij, en wist me hier geen raad mee. Ik ben op een gegeven moment op zoek gegaan naar “God”. Ik heb verschillende religies opgezocht, en kerken afgegaan. Als laatste een christelijke kerk, en hebt tegen de voorganger gezegt dat ik op zoek was naar ‘God”. Ik heb Hem gevonden in die kerk, en het was fantastisch. Onder de dienst kreeg ik een geweldig en warm gevoel van binnen. Tranen kreeg ik in mij ogen. Het voelde goed, ik had “God” gevonden. Na een aantal maanden ben ik tot christen gedoopt. Als je verdrietig bent en je hebt een tegenslag kun je het bij “God” neerleggen. Hij helpt je tot rust te komen, en tegenslagen kunnen veranderen in positiviteit. Ga ook een bijbel lezen, koop of leen een basisbijbel, dat leest makelijker. En bid tot God, hij kan je helpen, Hij is er voor jou, en Hij houdt van jou. Geniet ervan. Groetjes…