Geloof je dat God je echt hoort?

15 maart 2024

Ik zit naast André. Hij kijkt op zijn mobiel.
‘Hoor je me wel?’, vraag ik.
‘Mmm, ja….’ antwoordt hij.

Denk je dat ik er volledig van overtuigd ben, dat hij mij ook echt hoort?
Aan de ene kant wel… ik vertrouw hem. Maar die telefoon zit nu wel tussen ons in:)

Geloof je echt, echt, echt dat God je hoort? Altijd? Of

  • Geloof je het wel.
  • Af en toe als ik het juiste gebed uitspreek, hoort Hij mij.
  • Als ik fouten heb gemaakt, hoort Hij mij niet.
  • Ik bid te weinig, waarom zou het dan überhaupt zin hebben als ik bid?

Wat zou jij hier invullen?

Onderschat
de schat van gebed niet.

‘We kunnen zonder vrees naar Hem toe gaan, vol vertrouwen dat Hij ons antwoordt als we Hem om iets bidden waar Hij het mee eens is.’ (1 Johannes 5:14, BB)

Welk gebed zou jij opnieuw kunnen gaan oppakken in geloof?

Gebed voor jouw uiteengevallen gezin, je studie, jouw ziekte, jouw angsten en onzekerheden, jouw ambities, jouw dromen? Ik weet zeker dat er op dit moment iets bij je te binnen schiet, waarvan jij denkt: ‘Oh ja, waarom heb ik dat laten liggen?’

Ik moedig je aan om strijdvaardig te zijn. Bid. 

Wow, je zult het gaan beleven. Hou vol. Je kan dit en… God zelf spreekt in Zijn woord ook tegen jou: ‘Zonder vrees mag je naar Mij toekomen.’ 

Zullen we samen bidden?
‘Heer, ik weet dat U mij hoort en mij antwoorden zult op Uw eigen manier en op Uw beste timing. Dank U wel daarvoor. Amen’

Bezinningsvraag:

  • Waar ga jij opnieuw voor bidden? Met nieuwe hoop en verwachting?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?