“Ga weg!”

25 februari 2021


Ik keek laatst naar de film ‘In de ban van de ring’. Voor mij zag ik enorme monsters in grote getalen de aanval inzetten. Eng. Gewoon heel eng. Zeker als er geen redding in de buurt is…

In aanloop naar Pasen volgen we het leven van Jezus en lopen we samen met Hem de komende weken mee op weg naar het kruis. In Markus komen we het volgende verhaal tegen. 

“Op dat moment was er in de synagoge een man in wie een duivelse geest zat. Hij schreeuwde: “Laat ons met rust! Wat moet U van ons, Jezus van Nazaret? Bent U gekomen om ons te vernietigen? Ik weet wel wie U bent: de Heilige van God!” Jezus zei streng tegen hem: “Houd je mond en ga uit hem weg!” De duivelse geest maakte de man aan het stuiptrekken en schreeuwen. Toen ging hij uit hem weg.” (Markus 1:23-26, BB)

Als Jezus spreekt, gebeurt er altijd iets. Lijden door duivelse machten is hels…

Als jij lijdt, laat Jezus dan spreken: “Ga weg!”

Hoe? Zorg dat je bij Jezus in de buurt komt, zoals de man in de synagoge ook bij Jezus in de buurt kwam. Door met God te gaan praten, kom je bij Hem. Eenvoudig. Dat is het. Doe het. Durf het.

Je zult verbaasd zijn over de uitwerking die dat zal hebben in je leven, net als de mensen in de synagoge:

“Iedereen was heel erg verbaasd. De mensen zeiden tegen elkaar: “Wat is er toch aan de hand? Hij leert iets nieuws, en het is duidelijk dat Hij weet waar Hij het over heeft! En Hij heeft macht! Want ook de duivelse geesten geeft Hij bevelen, en ze gehoorzamen Hem.” (vers 27)

Is je leven ingewikkeld door angsten die je bij je draagt? Voel je je gebonden? Spreek de krachtige naam van Jezus uit! Zijn naam is jouw Redding. Zijn naam schenkt jou een lichter leven en maakt alles minder zwaar. Hij leert je iets nieuws, Hij weet waar Hij het over heeft, en Hij heeft macht! 

Dan zeggen we samen: AMEN! Dat betekent: Zo zij het in mijn leven!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?