Ga vooruit!

IWJ 6.27-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ga vooruit!

“Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij…” (Psalm 23:4, HSV)

Op een dag, toen ik in Israël was, liet een nomade me een vallei, een dal, zien, die zo smal is dat de zon er nooit in doordringt. Hij vertelde: “Deze vallei blijft in de schaduw, zelfs op klaarlichte dag. Het is echt het dal van de schaduw van de dood. Als je een ongeluk hebt in deze vallei, zal niemand je vinden.” En zodat ik hem zeker weten goed zou begrijpen, voegde hij er nog aan toe: “Je hebt er zelfs geen bereik met je telefoon!”

Soms kan het voelen alsof je door zo’n dal moet. Alles is donker, soms pikzwart. Je weet niet hoe je er ooit uit kan komen, hoe je kunt ontsnappen. Angst overweldigt dan al snel en het lijkt alsof God niet binnen je bereik is.

Het was door dit vers, Psalm 23:4, dat God op een dag sprak met mijn vriend, Stéphan. Hij had net gehoord dat hij nierkanker had en dat hij een uitzaaiing in zijn hersenen had. De vooruitzichten waren niet goed… Toen hij twee operaties moest ondergaan, sprak God via dit vers tot hem. Stéphan zei tegen zichzelf: “Ik ben in het dal vol schaduw van de dood, maar God vraagt ​​of ik door wil lopen! Dus, ongeacht de uitslag of de omstandigheden, ik vertrouw op God en blijf vooruit gaan!”

We baden en God deed een wonder in het leven van Stéphan. De chirurg die zijn hersenen had geopereerd riep uit: “Ik heb dit nog nooit gezien – je hebt een uitzaaiing van de nierkanker in je hersenen, maar de tumor is niet kwaadaardig!”

Stéphan deed het goede toen hij vooruit bleef lopen. Vandaag de dag gaat het goed met hem en vervult hij zijn dagelijkse taken met vreugde. Dit is wat hij mij leerde: “In de moeilijkheden van mijn leven, vraag ik niet: ‘Waarom, God?’ Ik vraag: ‘God, hoe kan ik met U door dit dal lopen?”

Loop je op dit moment door een donker dal? Blijf dan doorlopen! Stop niet met op God te vertrouwen. Blijf vooruit gaan, met Hem. Ik geloof dat je dan uit dit dal zult komen.

Zo blij dat je bestaat!


Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Derveld - Koorndijk Lucia op 21 januari 2019 om 11:32 pm

    Ik ben het helemaal eens met Stéphan zijn reactie. Zo denk ik ook door door te gaan met de Heer door het dal. Ik wil steeds aan Zijn zijde zijn.
    Ik ben zelf een kankerpatiënt, heb n.l darmkankeroperatie gedaan en heb nu een permanente stoma en dat was in oktober 2017 en tot nu toe is waar die anus was niet goed droog, er komt nog vocht uit. Waarom weet ik niet maar ik geloof en vertrouw en piekeren doe ik niet. Heb onlangs een scan gemaakt en nu heeft de uitslag uitgewezen dat ze wat hebben gezien bij mijn longen als uitzaaiing. Kunt u voor mij bidden, ik zou dat enorm toejuichen. God zegene u allen.    • @Tim op 22 januari 2019 om 9:35 am

      We gaan voor je bidden!