Een schilderij voor slechtzienden…

28 oktober 2020

Een aantal jaar geleden belde blindeninstituut Bartiméus mij op: Of ik een schilderij wilde maken voor zeer slechtziende bewoners. 

Een schilderij voor mensen die nagenoeg niets zien? “Leuk, doe ik heel graag!”, was mijn reactie. De lampen in mijn atelier gingen uit. Alles wat knispert en voelbaar is, belandde op het doek. De kleurcontrasten werden hoog, zodat je ook in het donker nog iets van vormen zag. 

De onthulling was daar. Een doek over het schilderij was niet nodig, want daar was het zicht te slecht voor. Om de beurt kwamen deze geweldige kids naar mij toe. Ik pakte hun handen en bracht ze bij het schilderij. De onthulling vond plaats op het moment dat zij voelden. Tranen rolden over mijn wangen als ik hen in de ogen keek en hun schaterlach hoorde. 

Hoe is jouw zicht? 

Mag God de ogen van je hart openen en je brengen in een nieuw gebied van zien? Ontdek wat Hij je wil laten voelen en beleven. Durf je het aan om je op een nieuwe manier te laten leiden? Mag Hij je de contouren van wat Hij voor ogen heeft voor jou laten ontdekken?

Geef jezelf volledig over aan jouw Meester. Vertrouw Hem blindelings.

“Maar ik vertrouw op U, Heer. Want U bent mijn God.” (Psalm 31:15, BB) 

Zullen we samen bidden? “Hier ben ik, Heer. Ik zie soms zo slecht wat U voor ogen hebt voor mij. Open de ogen van mijn hart, zodat ik U zien kan. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?