Een grote misstap van mij…

12 juni 2023

Ik stond met een verfroller in mijn hand. Voor mij op de grond staat de bak met verf. Helemaal in de flow van het rollen, zet ik een verkeerde stap. ‘Nee he!’ Met mijn voet volop in de verf.

Sommige stappen in je leven maken hèt grote verschil… Ze kunnen je bij iets positiefs brengen of bij iets negatiefs.

Een belangrijke positieve stap is de stap die we naar Jezus zetten, door volmondig ‘ja’ tegen Hem te zeggen.

  • ‘Ja’ ik wil U volgen.
  • Ik wil Uw kind zijn.
  • Ik geloof in U

Heb je de stap al gezet om ‘ja’ tegen Jezus te zeggen? Misschien heb je dat al jaren geleden gedaan, misschien wil je dat op dit moment graag doen.

Als je stappen zet met Jezus,
zeggen jouw misstappen
iets over wat je DOET
niet over wie je BENT!

Je bent Gods geliefde kind. Niets of niemand kan dat van je afpakken. Of je nu wel of niet met je voeten in de verf bent gaan staan.

Wat er ook gebeurt in je leven, als je jouw leven aan Hem hebt gegeven, kunnen we samen met Paulus het volgende uitspreken:

‘Want alles wat we nu zijn, hebben we alleen aan Hem te danken. Want alleen door Jezus Christus hebben we nu Gods wijsheid. En alleen dankzij Hem zijn we vrijgesproken (let op: dit is al gebeurd) van schuld en zijn we gered. Alleen door Hem horen we nu bij God.
(1 Korintiërs 1:30, BB)

Je bent vrij
ook al zet je foute stappen

‘Maar als je alleen op God vertrouwt en niet op je eigen prestaties, spreekt God je vrij van schuld. Het is Gods geschenk. Want God kan mensen die zich eerst niets van Hem aantrokken en dus schuldig zijn, vrijspreken van schuld.’
(Romeinen 4:5, BB)

God ziet jou door de ogen van Jezus. Zijn vergeving is je al geschonken, dat is pure genade.

Accepteer die nieuwe identiteit die God aan jou geeft.
Ga jezelf zien zoals Hij jou ziet.
Accepteer Zijn vergeving als je weer valt.

Je kunt dit, maar zou je het ook willen doen?

Ik moedig je aan om deze nieuwe identiteit te omarmen. Geloof me, het is een identiteit die absoluut veel beter bij je past! 🙂

Jij bent een wonder!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?