Een engel ‘legert’ om je heen!

20200615 Tekst 15.25

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Een engel ‘legert’ om je heen!

De Bijbel zegt dit: “De engel van de Heere legert zich rondom hen die Hem vrezen, en redt hen.” (zie Psalm 34:8, HSV) Dit is een belofte. God laat je nooit in de steek. Hij beschermt je. 

Waarom “legert”? Dit doet ons denken aan de tijd dat het volk van Israël in de woestijn leefde. Er waren toen veel vijanden, andere volken en wilde dieren. Het gevaar was heel reëel, maar het volk had ook een belofte gekregen. God zou Zijn engel sturen om hen te beschermen tegen alles waar ze zo bang voor waren.

In het vers staat ook: “Hen die Hem vrezen.” God vrezen betekent niet dat je bang bent voor Hem. Het betekent dat je eerbied hebt, dat je vol liefde en respect naar God bent. Als je dat doet, stroomt Gods bescherming, liefde en vriendelijkheid over je heen!

Je wordt vandaag de dag zelfs beschermd door meer dan een engel. De Bijbel zegt namelijk dat Jezus veel groter is dan de engelen. (zie Hebreeën 1:4) Hij zei zelf: “En IK BEN alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is.” (Matteüs 28:20, BB) En toen Hij na 33 jaar deze aarde verliet, zei Hij: “Ik zal jullie niet achterlaten als wezen… de Heilige Geest, die de Vader in Mijn naam zal zenden, zal altijd bij jullie zijn.” (zie Johannes 14:18 en 26, en Johannes 15:26)

Je bent niet alleen. God is bij je. Hij staat naast je, zelfs als je Hem niet zien. En als God voor je is, wie kan er dan tegen je zijn?

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

12 reacties

 1. Luc Forrier op 15 juni 2020 om 7:38 pm

  Geachte Wilma,
  Ik spreek uw boodschap van vandaag niet tegen en inderdaad dit staat allemaal in de bijbel. Maar wat betekent het in praktijk en hoe komt het dan dat vele ware christenen (waaronder mezelf) de ene tegenslag na de andere krijgen? En zelfs af en toe een meevaller geen vreugde meer brengt? Ja zo erg dat je bijna je eigen geboorte vervloekt!

  • Olga op 16 juni 2020 om 6:13 am

   Geachte Luc,
   Met alle tegenslagen op het levend die ik mee gemaakt heb….. mijn geloof als christen ben katholiek maak me sterk en ben van overtuigd dat meer dan 1 engel om me heen is…
   Het zijn de kleine dingen die mij vreugd geven in het leven…
   God beschermt je.
   Olga Rivas

  • Henk op 16 juni 2020 om 7:08 am

   Beste Luc, niemand wil pijn en moeiljkheden.Toch krijgt iedereen er op een of andere manier mee te maken. Veel pijn heeft er mee te maken dat we ons zelf pijn doen doordat er nog strijd is in ons zelf. Gedachten van niet gezien en niet gehoord te worden, het idee alleen te zijn of dat de omstandigheden tegen je zijn. Jezus is het grote voorbeeld voor mij die het verloop van de omstandigheden aanvaardde.Zich overgaf, niet in een oordeel kwam. Maar zich wel net als jij als mens in zijn pijn afvroeg waarom, mag deze drinkbeker aan mij voorbij gaan. Hieruit spreekt voor mij het diepere bewogen zijn ook met onze pijn. In de overgave, anderen niets verwijtend, stond hij op en liet alle gedachten van dood, verlies en te kort achter, doordat hij in het een Zijn met zijn vader alles vond. Het oordeel waartoe we allen geneigd zijn doet ons vallen en lijden. Vergeving toelaten naar jezelf en je naaste, dat we mogen leren en groeien met vallen en opstaan is de onvoorwaardelijk liefde van de vader die door middel van Jezus, de engelen en de Heilige Geest ons overal bij helpen. Te leren je naaste lief te hebben als jezelf.
   Liefs en kracht ook in jouw proces van aanvaarding dat je net als Jezus onschuldig bent en totaal geliefd. als we deze waarheid volledig kunnen toelaten zullen we ons in alle omstandigheden gedragen weten .Niet alleen maar hand in hand met God.
   Henk

  • Beernaert op 16 juni 2020 om 10:10 am

   Beste,

   Mijn ervaring spreekt, dat uit alle tegenslagen positiviteit groeit.
   Waardoor je leerproces een omkeer maakt naar spirituele groei. Met kaarsen branden heb je het gevoel niet alleen te zijn, en kan je het beter plaatsen.

   Elsie

  • Erik Maas op 16 juni 2020 om 9:12 pm

   Hoi Luc,

   Het lijkt me verschrikkelijk om de dag van je geboorte bijna vervloekt.
   Een tijd geleden ben ik uit een dal van zware depressie geklommen,
   waarbij ik tijdens de depressie het niet erg vond om de volgende ochtend niet meer wakker te worden.
   Nu, jaren later, ben ik blij dat ik nog leef, dankbaar ben voor elke dag die ik mag beleven.
   Ik bid/dank twee keer per dag voor de dag en voor de nacht, en mediteer twee maal 10 minuten.
   Ik neem in mijn liefde voor God twee keer per dag een bid/dank moment,
   en voor mijn zijn, als kind van God twee keer een meditatie moment voor mezelf.
   Ondanks dat er dagen tussen zitten waar ik mij “minder” voel, voel ik mij zeker gedragen door de kracht van God.
   Ik zou jou dit zo graag toewensen.

   Groetjes Erik

 2. Marcus op 15 juni 2020 om 9:21 pm

  Tegenslagen zijn leermomenten ,je leerschool….hierdoor keer je o.a naar binnen en samen met het uit je ego stappen kom je terrecht ,via je verstand ,bij je hart en ga je reageren vanuit het hart met liefde.
  Je gaat dankbaar zijn voor mooie zaken die dagelijks passeren en daardoor ga je steeds beter en gemakkelijker om met tegenvallers.
  Je hoofd raakt leger en zo komt er meer plaats om die tegenvallers, bewust, aan te raken en te verwerken.
  Het gevolg zal zijn dat je minder gaat oordelen en veroordelen en dat is de belangrijkste boodschap die Jesus uitgedragen heeft, zelfs zijn beulen heeft hij niet veroordeeld hij is in pure liefde gebleven vandaar het heilig hart.
  Probeer het maar eens uit en je zult merken dat dat wat je uitstraalt naar je toe komt. ?

 3. C.J. op 15 juni 2020 om 10:48 pm

  Is beproeving. God kijkt of je nog wel in hem gelooft tijdens deze beproevingen en hij kijkt of je hem nog steeds trouw bent met bidden

 4. R. D. op 16 juni 2020 om 5:16 am

  God is wel degelijk onder de mensen maar mensen kunnen dit nooit aanvaarden.
  Wanneer een klein oud vrouwtje zaken zegt omdat God wel degelijk in haar lichaam woont, is dit een teken voor de mensen, dat God thuis hoort op een plaats waar niemand mag zijn wie hij of zij is.
  God hoort heel veel en ziet alles, maar gaf de mens de kans om zelf beslissingen te nemen. Niemand mag hopen dat God de redder is zonder dat die persoon er iets moet voor doen. Men moet leren dat het verleden voorbij is maar aangeeft hoe het beter kan in het heden om zo een betere toekomst te krijgen.
  Mocht God alles voor de mens doen, was er geen mogelijkheid tot ontplooien en was er zeker geen vrijheid meer mogelijk.
  God kent de mensen wel, maar ziet ook toe dat niemand nog gewoon alles krijgt. Iedereen moet werken aan zichzelf en weten dat de ziel in hem nog veel levens zal leiden voor het volmaakt zal zijn.
  Wij zijn hier maar onzichtbaar in de huid van een onbekende maar dappere persoon die helemaal nooit waardeerd is en ook nooit zal waardeerd worden door iedereen die bang is van de waarheid.
  Jammer genoeg weet ik nu al, dat jullie deze tekst ook niet zullen aanvaarden omdat jullie ook dit nooit aanvaarden en in God écht geloven. Maar toch stuur ik deze boodschap in de naam van degene die jullie God noemen maar helemaal niet aanvaarden.
  Vriendelijke groetjes

 5. Clara op 16 juni 2020 om 9:08 am

  Je bent geboren als een leerling. Elke dag is er een om te leren. Door te leren van gebeurtenissen worden wij steeds meer een van hem. Je kan niets leren, wanneer alles perfect is. Omarm je lessen en de lering die je daaruit trekt.

 6. Beernaert op 16 juni 2020 om 10:11 am

  Beste,

  Mijn ervaring spreekt, dat uit alle tegenslagen positiviteit groeit.
  Waardoor je leerproces een omkeer maakt naar spirituele groei. Met kaarsen branden heb je het gevoel niet alleen te zijn, en kan je het beter plaatsen.

  Elsie

 7. Mel op 16 juni 2020 om 12:09 pm

  Omdat jij de rivier oversteekt en dat gaat niet zonder slag of stoten, maar deze last zal je bevrijdende kracht worden.

 8. Davy op 16 juni 2020 om 1:11 pm

  Meneer Luc, het hoort ergens bij ons dagelijkse leven,maar is te complex voor uitleg..ons levenspad kruist vele van die paden ,en zijn onvermijdelijk, want we worden er sterker door en soms is het nodig om nog veel sterker gemaakt te worden dan men al is en zelf wil, maardit zal waarschijnlijk eergens te maken hebben met hetgene dat nog komen moet of zal..wat dus tot zover we weten ,die onophoudelijke tegenslagen zijn.Luc, blijf geloven in jezelf en de Heer,onze Grote Voorzienigheid, en geloof niet in het negetivisme of vervloekte elementen, ook al denk je er bewust van te zijn. Het negatieve vreet zich vol met alle negatieve vibraties rondom alle negatief ingestelde mensen en verkrijgt zo meer en meer krachten.een fictief voorbeeld dat men al van kleins af aan kent,is: geloof niet in vampieren want ze bestaan niet..zie je..dan heb je er ook geen last van.
  Ik wens je veel beterschap Luc F.
  Uw boodschapper en vriend,Davydino,groetjes

Laat een reactie achter