Durf te vragen!

IWJ 8.19-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Durf te vragen!

Ik hou van Ruth’s reis. Haar verhaal is zo bemoedigend dat een boek van de Bijbel naar haar is vernoemd!

Ruth had hulp nodig: ze moest een oplossing vinden om zichzelf en haar schoonmoeder, Naomi, te voeden. Ze ging naar het veld van een man die Boaz heette en vroeg toestemming om daar graan te verzamelen.

Ruth durfde het te vragen. Ze bleef niet in de put zitten, zonder een oplossing. Ze verzamelde haar moed en vroeg om hulp!

Soms hebben we ook hulp nodig, maar durven we het niet te vragen. Toch heeft God ons geschapen om elkaar te helpen!

Als je in een situatie verkeert en hulp nodig hebt en je komt er eenvoudigweg niet alleen uit, aarzel dan niet! Vraag om hulp van de mensen om je heen, vooral van andere christelijke broers en zussen, want zij kunnen ook voor je bidden.

Ruth deed er goed aan om om hulp te vragen. Boaz stond haar niet alleen toe om graan uit zijn veld te verzamelen, zodat ze kon eten. Later nam hij haar ook onder zijn hoede.

“Het is beter om met z’n tweeën te zijn dan alleen. Want met z’n tweeën hebben ze een goede beloning bij hun gezwoeg. Want als ze vallen, helpt de één de ander weer overeind. Maar als iemand alleen is en valt, wie helpt hem dan weer overeind?” (Prediker 4:9-10, BB)

God hoort onze gebeden en Hij gebruikt vaak anderen om ze te beantwoorden! Wees dus niet bang om om hulp te vragen.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Ria op 1 mei 2019 om 5:38 pm

    Ik wil graag dagelijks een tekst

Laat een reactie achter