Durf jij het over een andere boeg te gooien?

05 juli 2021

 

Deze serie over ‘Zeilen met God’, schrijf ik terwijl ik zelf op een zeilboot zit. Ik wil niets liever dan jou bemoedigen, aansporen en enthousiasmeren om het leven met de wind mee te zeilen. Hoe doe je dat? Volg deze serie en ga grote vissen vangen.

Een onbekend iemand aan de kant van het water roept:
“Gooi het over een andere boeg.”

De discipelen van Jezus wisten niet wie dit riep, maar ze deden het wel.
Ben jij ook zo makkelijk?

Je komt thuis van een dag hard werken en je hoort iemand op afstand roepen: “Zoek een andere baan!” en je doet het.

En toch…Als Jezus iets roept, gebeurt er iets in je. Dat blijkt.
Deze stoere, hardwerkende mannen, die zware professionals waren in hun vakgebied, gehoorzaamden een roepend mens. Maar als het Jezus is, weet je hart het.

Als Jezus je roept,
roept je hart als vanzelf terug.

Als ik vandaag tegen jou zeg: “Gooi het over een andere boeg.”
Wat doe je dan?

Waarschijnlijk haal je je schouders op en krabbel je even achter je oren, maar wat nou als God tegen jou zegt: “Gooi het over een andere boeg.”

“Toen zei Hij tegen hen:
‘Gooi het visnet aan de rechterkant van de boot in het water. (over de andere boeg) Dan zullen jullie vis vangen.’
Ze deden wat Hij zei. Nu vingen ze zóveel vis, dat ze het visnet niet meer konden binnenhalen.”
(Johannes 21:6, BB)

Dit verhaal ken je, maar wat nou als je vandaag de moed oppakt om naar je eigen leven te kijken? En als als je jouw hemelse Vader vraagt, welk gebied in je leven toe is aan een ‘andere boeg’, zodat jouw levensboot gevuld kan gaan worden met ‘teveel vis’?

Zullen we samen bidden?
“Heer, U hebt mijn geluk voor ogen, zegt U zo mooi in Jeremia 29:11, maar waar moet ik zaken in mijn leven over een andere boeg gooien? Wilt U vandaag tot mijn hart spreken en mij helpen om momenten van stilte te zoeken, zodat ik Uw stem kan herkennen en weet dat U het bent die roept.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?