Durf je roeping achterna te gaan!

20200225 Durf te leven-7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Durf je roeping achterna te gaan!

We eindigen vandaag de serie over het thema “durf te leven!”

 • Durf de persoon te worden die God wil dat je bent.
 • Durf naar je roeping te luisteren.
 • Laat de dingen achter die jou tegenhouden.

Ik ontving deze getuigenis van Nadia: “Één van de mails zei: “God zal je in iemands leven gebruiken.” En inderdaad, de volgende dag kreeg ik een telefoontje van een vriendin van wie ik al twee jaar niets had gehoord. Ze vertelde me dat ze het gevoel had dat iets haar dwong om mij te bellen. Ze stond op het punt om te gaan scheiden, ze was wanhopig en overwoog zelfs zelfmoord. Die dag bad ik voor haar, ik troostte haar en vroeg ook andere Christenen om voor haar te bidden. Sindsdien gaat het beter met haar huwelijk, heeft ze zich ingeschreven voor ‘Ik Wonder Jou’ en gaat ze naar de kerk.”

Soms denken we dat Gods roeping voor iedereen zoiets is als:

 • Zingen op een podium.
 • Evangeliseren op straat.
 • Preken in een kerk. 

Al deze dingen zijn natuurlijk goed, maar omdat ze zo duidelijk zichtbaar zijn, denken we dat dit de enige manieren zijn. Toch hoeft je roeping niet per se heel ‘zichtbaar’ te zijn.

Je roeping achterna gaan, doe je door Gods wil te doen, door Hem te gehoorzamen omdat je van Hem houdt. “Jezus antwoordde hem: “Iemand die van Mij houdt, zal doen wat Ik zeg. Mijn Vader zal van hem houden en Wij zullen bij hem komen en in hem wonen.”” (Johannes ‭14:23‬, ‭BB‬‬)

Je beantwoordt Gods roeping door simpelweg te doen wat Hij op je hart legt. Gewoon waar je bent. Ik dank God voor het sturen van Nadia, zodat ze deze vrouw kon helpen. Ze was het instrument van Gods liefde, omdat ze God gehoorzaamde en van haar naaste hield.

Ik moedig je aan om je naaste vandaag lief te hebben. 

 • Geef iemand een knuffel.
 • Bemoedig iemand in je kerk.
 • Geef een compliment aan iemand, bijvoorbeeld aan je voorganger.

Heb lief! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Angela op 25 februari 2020 om 5:29 am

  Goede mail