Droom je niet te klein?

07 november 2023

Droom je niet te klein?
Of droom je groot, maar denk je te klein over jezelf?

Soms droom je te klein. In je hart brandt een droom en je weet dat het van God komt. Maar deze droom lijkt zo groot, dat je tegen jezelf zegt: ‘Dat kan niet waar zijn. Ik ben onervaren, iemand anders is meer geschikt…’
God wil jou gebruiken!

Naast mij staat een plant die meer bruine dan groene bladeren heeft. Dat hij het niet naar zijn zin heeft, is duidelijk. Ik moedig het de laatste dagen wat meer aan: ‘Kom op, je kan het!’ Maar het is net of ik een verwijtend stemmetje vanuit dat groen hoor komen: ‘Jij zet mij steeds op een andere plek en dan ook nog eens op de verkeerde plek.’

Helaas doen wij dat ook vaak in ons eigen leven. 

  • We willen van alles, maar is dat ook onze plek? 
  • Komen we daar tot bloei? 

Blijf niet langer zeggen tegen jezelf: 

  • ‘Wat kan ik nou?’
  • ‘Ik ben maar gewoon.’

God gebruikt gewone mensen om buitengewone dingen te bereiken. 

Ik geloof dat God Zichzelf gaat laten zien in jouw leven!
Precies op de plek waar dat mogelijk is voor jou.

‘Jullie waren maar heel gewone mensen. Want wat de ongelovige mensen belachelijk vinden, gebruikt God juist om te laten zien dat je niets hebt aan de wijsheid van mensen. En wat de ongelovige mensen zwak vinden, gebruikt God juist om te laten zien dat je niets hebt aan wat de mensen sterk vinden.’
(1 Korintiërs 1:27, BB) 

Je bent geboren om te bloeien. Je bent Zijn kind en dus gemaakt voor een wonderlijk leven. Sta stevig op de plek waar Hij je heeft geplant. 

Bij Hem kan alles veranderen:

  • je werk
  • omstandigheden
  • je huwelijk
  • de relatie met je kinderen,
  • je financiën… 

Bekijk de toekomst door Zijn ogen!

Zullen we samen bidden:
“God, dank U voor Uw buitengewone dromen voor mijn leven! Bedankt dat U me eraan herinnert dat ik ben geboren voor een wonderlijk leven. Ik kijk met grote verwachting uit naar mijn toekomst! In Uw naam, amen.”

Bezinningsvraag:

  • Durf je te geloven dat God ook buitengewone dingen kan doen in jouw leven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?