‘Dit komt nooit meer goed!’

27 juni 2023

Hoe vaak en hoe lang kijk jij in de achteruitkijkspiegel als je auto rijdt?
Tip: doe dat niet te lang, dan kom je niet op de plaats waar je wilt zijn.

God roept ons op om vooruit te kijken in het leven.
Terwijl we juist de neiging hebben om te leven met onze blik in de achteruitkijkspiegel.

Je hebt bijvoorbeeld een moeilijke situatie in je kindertijd meegemaakt. Daardoor geloof je dat er blijvende schade in je leven is, waar je nooit echt overheen zult komen. Maar, is dat de waarheid volgens Gods woord of is dat blijven kijken in de achteruitkijkspiegel?

En toch, zolang je erin blijft geloven, blijft het jouw realiteit.

Maar als je gelooft dat God je kan helen en dat Hij het bovendien ook nog goed kan maken, gaat het je nieuwe hoop geven! Hij wil je helpen om vandaag met Hem te leven vol hoop voor de toekomst. Ondanks alle angstige omstandigheden.

En dat gun ik je van harte.

‘U heeft me veel ellende laten meemaken. Maar U zal me weer nieuw leven geven, mij redden van het dodenrijk. U zal ervoor zorgen dat ik weer geëerd word. U zal me troosten.’
(Psalm 71:20-21, BB)

Dat betekent dat God zelfs nog verder gaat dan je historie herstellen;
Hij wil je ook in je toekomst zegenen.

Durf je dat te geloven voor jezelf?
Kun je dat?

Blijf niet zelf je schulden innen,
maar accepteer dat God jouw schuld heeft weggedaan.

Blijf niet langer je eigen onvermogen omarmen,
maar omarm Gods vermogen om te herstellen.

Zullen we samen bidden?
‘Hoe moet ik ooit over moeilijke, nare herinneringen heen komen? Alleen als U een wonder in mij gaat doen. Geef mij een nieuw perspectief, Heer. U belooft in Uw woord dat U mijn ‘eer zult herstellen’. Amen’

  • Laat je niet intimideren door leugens over je leven.
  • Geloof Gods waarheid voor jou.
  • Wanneer word je misleidt? Als je de leugen gelooft.
  • Wanneer word je geleid? Als je de waarheid gelooft.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?