Dit kan niet waar zijn!

18 maart 2024

Een oude dame pakt twee blikken uit het schap in de supermarkt. Een jonge man komt naast haar staan en vraagt: ‘Wilt u mij een omarming geven? Het is al zo lang geleden dat iemand dat deed.‘
De oudere dame zet de blikken gelijk terug en geeft de jongen een warme hug. 

Verlang jij naar een hemelse omarming? 

Als de jongen in de supermarkt was doorgelopen, omdat hij ervan overtuigd was, dat de dame hem zeker niet zou gaan omarmen, dan was het inderdaad niet gebeurd. 

Ben jij er misschien innerlijk van overtuigd dat God alles voor iedereen doet, behalve voor jou? 

‘Want God houdt zoveel van de mensen, (en dus ook van jou) dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven.’ (Johannes 3:16, BB)

Mag God jou omarmen met Zijn liefde?

De jongen schonk de oudere dame vervolgens een envelop. Ze opende deze. Tranen sprongen in haar ogen. Wat een groot geldbedrag zat erin! ‘Dank je wel, nu kan ik de daklozen waar ik voor zorg, de komende week te eten geven.’

Als God jou omarmt, wat kun jij Hem dan geven?

‘Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat je hebt.’ (Markus 12:30, BB)

Zullen we samen bidden?
‘We willen zo graag meer van U houden. Niet alleen houden van onze auto, ons huis, onze carrière, ons lichaam, maar boven alles van U, want U bent de allerhoogste God, de Here der Heren. Wij prijzen U en hebben U lief. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Heb jij momenten gehad, dat je wist dat je iets tegen iemand moest zeggen en je uit angst het toch niet deed? Ik daag je uit om de eerstvolgende keer gelijk in actie te komen!

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?