Dit is niet te begrijpen

11 juni 2023

Ik zit naast zoonlief. Hij moet huiswerk maken. Ik leg de taalopdracht uit en hij kijkt me aan met een blik die boekdelen spreekt: ‘Ik begrijp het niet.’ Ik begin opnieuw. ‘Dit is toch logisch …’ Maar helaas, hij blijft zijn hoofd schudden.

God, onze Vader legt ons ook uit hoe wij Hem kunnen dienen. Maar begrijp jij altijd hoe dat precies werkt?

  • Wat is ‘God dienen’?
  • Waar begin je met dienen?
  • En als je eenmaal begonnen bent om God te dienen in je leven, doe je het dan wel goed genoeg?

Paulus is het met je eens. Hij schrijft aan Timoteüs:

‘Zonder twijfel is het dienen van God iets wat haast niet te begrijpen is’.
(1 Timoteüs 3:16, BB)

Let op: dit is wel dé Paulus! De man die zijn leven had gewijd aan het stichten van gemeenten en het verkondigen van Gods woord. Hij zegt:
‘… haast niet te begrijpen.’
Jij en ik zijn dus niet de enige!

Om ons hierbij een handje te helpen, had God een subliem plan: Hij kwam als mens. Paulus vervolgt in zijn brief aan Timoteüs:

‘God is gekomen als een mens, door de Geest in het gelijk gesteld, aan de engelen verschenen, bekend gemaakt aan alle volken, door mensen over de hele wereld geloofd, naar de hemel gegaan en geëerd met hemelse macht en majesteit.’
(1 Timoteüs 3:16, BB)

We maken fouten. Dat zal altijd zo blijven.
We zijn mensen. Daarom werd Jezus ook mens. Hij diende perfect en maakte geen fouten, hierdoor kon Hij winnen van de dood.

Er was niemand die Jezus kon veroordelen op een fout, daarmee nam Hij het oordeel van jou af.

 

Zullen we samen bidden?:
‘Vader, dank U dat U mij kent en nog steeds van mij houdt! Wat een genade. We willen zo graag meer gaan begrijpen van wat het betekent om U te dienen. Help ons hierbij, alstublieft. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?