Deze gewone week gaat ongewoon worden!

20200526 15.23

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Deze gewone week gaat ongewoon worden!

In mijn agenda staat voor deze week ‘Familievakantie in Israël’. Snik… Streep erdoor. We zijn gewoon thuis. Vorige week zou ik spreken op een congres voor cardiologen. Snik… Streep erdoor. Ik ben gewoon thuis. Een onthulling van een schilderij in mijn atelier. Snik… Streep erdoor. Niemand kan langskomen.

Jij kent dat. Deze week is net als vorige week gewoon, heel gewoon. En toch wil ik jou en mijzelf erop wijzen dat aankomende weekend alles wat gewoon is, bijzonder ongewoon wordt.

Jezus ging naar de hemel en vanuit de hemel komt Zijn Geest. Jezus kon maar op één plek tegelijk zijn als mens, maar Zijn Geest kan in al Zijn kinderen zijn overal ter wereld. Een wonder, zo bijzonder.

En het goede nieuws is dat het Pinksterfeest in mijn agenda staat… en het gaat gewoon door! Wel of geen anderhalve meter beleid.

Sterker nog… Gods Geest is dichter bij ons dan anderhalve meter. Gods Geest wil volledig in ons leven zijn: “Vergeet niet dat jullie de tempel van God zijn. In die tempel woont Gods Geest.” (1 Korintiërs 3:16, BB)  

Hij besmet ons met Gods wijsheid, liefde en zorg. Hij spreekt in ons en door ons heen en geeft ons raad als we keuzes moeten maken.

In Romeinen 8:15 lezen we: “Want jullie hebben geen geest gekregen die bange slaven van jullie maakt. Maar jullie hebben Gods Geest gekregen. Hij maakt jullie tot kinderen van God. Door Gods Geest noemen we Hem [ vol vertrouwen ]: “Lieve Vader!”” (BB)  

Zullen we samen bidden? “Heilige Geest, dank U wel dat U in mij wilt wonen. Welkom! Ik zie ernaar uit dat ik Uw stem steeds beter kan verstaan. Help mij om te beseffen wat het betekent voor mijn leven dat U in mij woont. Amen”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

  1. Cynth op 26 mei 2020 om 9:55 am

    Prachig! Zijn Geest is in ons ipv op anderhalve meter :-). Mag ik Uw Heilige Geest ontvangen? Amen  2. Michiel op 26 mei 2020 om 10:08 am

    Zo gezegend door deze overdenking, dank U Jezus.  3. Antonio op 27 mei 2020 om 2:45 am

    Jammer dat t gebed in eens ophoudt.