Denk aan God

IWJ dis-6-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Denk aan God

Ik zeg tegen mezelf: “Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Vertrouw op God! Hem zal ik prijzen. Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!” Ik voel me erg verdrietig. Daarom denk ik aan U, hier in het gebied van de Jordaan en de Hermonbergen [ vér van uw huis ]. (zie Psalm 42:6-7, BB)

Ik las ooit een verhaal over een lerares die de tafel van 9 op een krijtbord schreef. Ze schreef:

9×1=7
9×2=18
9×3=27
9×4=36
9×5=45
9×6=54
9×7=63
9×8=72
9×9=81
9×10=90

Toen ze klaar was, keek ze naar haar studenten. Iedereen lachte haar uit omdat de eerste som verkeerd was! Maar die had ze expres verkeerd gedaan. Ze vertelde hen dat ze terwijl ze negen van de sommen goed deed en slechts één fout maakte, werd uitgelachen om die ene fout! Op dezelfde manier zou de wereld hen behandelen. De wereld zou alleen maar focussen op de verkeerde dingen die ze gingen doen. Ze spoorde hen aan om sterk te blijven en altijd sterker te zijn dan de kritiek en het uitlachen.

We kunnen dit verhaal vergelijken met ons geloof. Vergeten we soms de dingen die God voor ons heeft gedaan? Hoewel God nooit iets verkeerd doet in ons leven, zijn er periodes van, pijn, ziekte en verdriet. Als dat gebeurt, waar richten we onze gedachten dan op?

Als je vandaag verdrietig bent en je je begeeft in een moeilijk seizoen, moedig ik je aan om te doen wat David deed en aan God en Zijn goedheid te denken.

De psalmist schrijft: “En ik zei bij mezelf: “Het maakt me heel erg verdrietig, maar ik denk dat de Allerhoogste God niet meer met ons is.” Ik zal altijd blijven denken aan de wonderen die U vroeger heeft gedaan. Ik zal erover blijven spreken. Ik zal eraan blijven denken.” (zie Psalm 77:11-13, BB)

De Bijbel zegt ook: “Daarom probeer ik steeds weer te bedenken: “Dankzij Gods eindeloze goedheid zijn we niet allemaal gestorven. Elke morgen is Hij opnieuw goed voor ons! U bent zo trouw!” Ik zeg bij mijzelf: “Ik ben van de Heer. Daarom zal Hij mij redden.” (Klaagliederen 3:21-24, BB)

Er zit kracht in het herinneren!

Als je wilt, maak vandaag dan een lijst van alles wat God heeft gedaan in je leven en denk daar dan aan. Wanneer heeft Hij je geholpen of bevrijd? Heeft Hij je ooit verlaten? Is Zijn liefde onvoorwaardelijk geweest in je leven? Wat voor wonderen heeft God gedaan voor je, misschien vandaag zelfs?

Ja, groot is Zijn trouw aan ons!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Cynthia op 20 november 2018 om 6:36 am

    Mooi inderdaad om je aandacht te verleggen naar mooie herinneringen! Zo kan ik met de dag hervormd worden door de vernieuwing van mijn denken